Θεμιστοκλέους: Έκκληση για επιστροφή από τις διακοπές με τήρηση μέτρων και ραντεβού για εμβόλιο

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην μέση όσον αφορά στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών στην Ευρώπη», υπογράμμισε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά έχουν χορηγηθεί 11.160.000 δόσεις. Οι 5.900.000 αφορούν μία δόση, ενώ 5.615.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με δύο ή με μία δόση αν πρόκειται για το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Το 53,5% του γενικού πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Συνεχίζονται τα προγράμματα του εμβολιασμού κατ’ οίκον, με 5.050 πολίτες να έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο εμβολιασμός ειδικών ομάδων, όπως Ρομά αλλά και ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές με 12.000 πολίτες να έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Αυθημερόν ραντεβού για εμβολιασμό

Ο κ.Θεμιστοκλέους κάλεσε τους ανεμβολίαστους να επισπεύσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, που μπορεί να γίνει ακόμα και αυθημερόν και όπως είπε, σήμερα αναμένεται να χορηγηθούν 32.000 δόσεις.

Αναφορικά με τη μείωση του εμβολιαστικού ρυθμού που καταγράφεται τον τελευταίο μήνα, σημείωσε πως τον Αύγουστο, λόγω των διακοπών, έχει μειωθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός και κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν και να κλείσουν ραντεβού.

Έκκληση στους νέους

Ζήτησε τέλος, από τους νέους κυρίως, να λάβουν μέτρα μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές και να αποφύγουν την επαφή με συγγενείς ή γνωστούς που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης 

Από αρχές Σεπτεμβρίου η αναμνηστική δόση με mRNA εμβόλια για ευπαθείς ομάδες

Η κυβέρνηση σφίγγει τη «μέγγενη» στους ανεμβολίαστους

Τρόμος για το κύμα των ανεμβολίαστων: Μαζί με τους εκδρομείς γυρίζουν και τα μέτρα

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.