Από αρχές Σεπτεμβρίου η αναμνηστική δόση με mRNA εμβόλια για ευπαθείς ομάδες

Στην αναμνηστική (τρίτη δόση), αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, υπογραμμίζοντας πως «κολλάνε τον ιό και οι εμβολιασμένοι».

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και αναφερόμενη στην τρίτη δόση, σημείωσε ότι «θωρακίζει άτομα που παραμένουν ευάλωτα στην λοίμωξη», καθώς επίσης δρα ως υπενθύμιση «στο ανοσιακό σύστημα για να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων».

Η τρίτη δόση θα είναι mRNA εμβόλιο για όλους, ακόμα κι αν στις δύο πρώτες δόσεις ο πολίτης έχει λάβει σκεύασμα από την AstraZeneca ή την J&J.

Ποιοι και πότε θα κάνουν την τρίτη δόση

  • άτομα με μεταμόσχευση
  • άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση
  • άτομα με νεφρική ανεπάρκεια
  • άτομα με καρκίνο υπό αγωγή
  • άτομα με αιματολογικό καρκίνο έως και πριν από 5 χρόνια
  • άτομα σε ανoσοκαταστολή ή και με αυτοάνοσα.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου η τρίτη δόση θα γίνει με εμβόλια mRNA και τέσσερις βδομάδες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.Ακόμη και όσοι έχουν κάνει τα εμβόλια της Johnson & Johnson, αλλά και το AstraZeneca θα προσωρήσουν στον επόμενο εμβολιασμό μόνο με mRNA εμβόλιο.

Η διαδικασία εμβολιασμού, θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου, όπου και θα ανοίξει η πλατφόρμα προγραμματισμού, μέσω  του ΑΜΚΑ, τόνισε η καθηγήτρια και επανέλαβε πως η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψη αποτελεί την καλύτερη προστασία και για τη μετάλλαξη Δέλτα.

 

Διαβάστε επίσης 

Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA έδωσε την πλήρη έγκρισή του

Γκεμπρεγεσούς: Η τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να καθυστερήσει

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.