Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν- Έως και αύριο η αίτηση απαλλαγής

Εκνέει αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου η προθεσμία κατάθεσης αίτησης απαλλαγής εμβολιασμού για τους εργαζομένους δομών φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, οι οποίοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Στην εκτίμηση ότι μέχρι την Πέμπτη θα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζόμενων σε οίκους ευγηρίας και σε δομές ΑΜΕΑ, προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων υπαλλήλων στις αρχές Ιουλίου, πριν ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα, ήταν στο 62%, σε περίπου έναν μήνα έφτασε στο 75% και μέχρι την Πέμπτη θα είναι πολύ παραπάνω.

Μιλώντας ειδικά για τις δημόσιες δομές, τόνισε ότι αρχές Ιουλίου το ποσοστό ήταν κάτω από το 50% και αναμένεται μέχρι τις 19 του μηνός, να έχει φτάσει στο 80-85%.

Ποιοι εξαιρούνται

Η υφυπουργός τόνισε ότι μέχρι αύριο οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για λόγους υγείας, έχουν δηλαδή κάποια αλλεργία ή μυοκαρδίτιδα, μπορούν να καταθέσουν την αίτηση απαλλαγής στις αρμόδιες επιτροπές υγείας. Σημείωσε πάντως ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης 

Το πρώτο φρένο από σήμερα σε ανεμβολίαστους – Σε ποιους αφορά

Μητσοτάκης : Δεν θα «πληρώσουν» οι εμβολιασμένοι για τους λίγους ανεμβολίαστους

Θεμιστοκλέους: Πλήρως εμβολιασμένο το 52,5% του γενικού πληθυσμού – Αναλυτικά τα ποσοστά ανά ηλικιακή ομάδα

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.