Σε ποια νησιά επελαύνει η μετάλλαξη Δέλτα – Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ

Η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να επικρατεί στη χώρα μας. Κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία εκτινάσσονται και η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται εκ νέου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η ινδική μετάλλαξη (μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα) αναδείχθηκε κυρίαρχη και για την περίοδο 5-27 Ιουλίου 2021, καθώς αφορούσε στα 540 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος σε σύνολο 683 δειγμάτων.

Ακολουθούν η Άλφα (βρετανική) με 113 και η Βήτα (νοτιοαφρικανική) με 30.

Η μετάλλαξη Δέλτα εντοπίζεται σε ποσοστά ίσα ή μεγαλύτερα του 50% σε εννέα Περιφέρειες για το διάστημα 5-18 Ιουλίου. Τη μεγαλύτερη εστία αποτελούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με 87,76%.

Πού είναι μεγάλη η διασπορά

Ενδεικτικά στη Σαντορίνη και στην Πάρο – από τις top επιλογές των ταξιδιωτών – με τις 14 και 29 νέες λοιμώξεις αντίστοιχα, έχουν ανιχνευθεί συνολικά 81 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα.

Επιπλέον μεγάλη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους εντοπίζεται στην Κρήτη (85,42%), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (83,33%), στην Πελοπόννησο (70,79%), στην Αττική (69,48%) και στη Στερεά Ελλάδα (65,75%).

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού έχει ξεπεράσει, πλέον, το μισό εκατομμύριο, οι θάνατοι ξεπέρασαν συνολικά τις 13.000 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι μια ανάσα από τους 200 (192 μέχρι χθες, Πέμπτη 5 Αυγούστου).

Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι αυξάνονται οι θάνατοι και οι εισαγωγές. “Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας, αυξήθηκε κατά 35%”, υπογράμμισε.

Οι ασθενείς με COVID-19 λοίμωξη στα νοσοκομεία μέσα σε έναν μήνα υπερδιπλασιάστηκαν.

Η άνοδος στους λεγόμενους σκληρούς δείκτες της επιδημίας προοιωνίζει δυσκολίες, που αναμένεται να κορυφωθούν ενόψει 15Αύγουστου, οπότε θα εκδράμει περισσότερος κόσμος.

Διαβάστε επίσης

Το Πεκίνο θα διαθέσει σε άλλες χώρες 2 δισεκ. δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19

Πυρκαγιές: Το Σισμανόγλειο σε έκτακτη εφημερία

Κορονοϊός: Νεογνό μόλις 19 ημερών διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.