Το Πεκίνο θα διαθέσει σε άλλες χώρες 2 δισεκ. δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε την Πέμπτη 5 Αυγούστου πως η Κίνα θα αγωνιστεί για να προμηθεύσει με δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 άλλες χώρες το 2021, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Σε γραπτό μήνυμά του προς ένα διεθνές φόρουμ για τη συνεργασία στα εμβόλια κατά της COVID-19, ο Σι είπε επίσης πως η Κίνα θα δωρήσει 100 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στον παγκόσμιο μηχανισμό διανομής εμβολίων COVAX, σύμφωνα με το CCTV.

Η Κίνα φιλοξενεί την πρώτη έκδοση του εικονικού φόρουμ στην προσπάθεια να προωθήσει τη δίκαιη και ισότιμη διανομή εμβολίων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζιάο Λιζιάν δήλωσε στα τέλη Ιουλίου πως η Κίνα προμήθευσε με πάνω από 700 εκατ. δόσεις εμβολίων άλλες χώρες.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως περισσότερες από 11 δισεκ. δόσεις χρειάζονται για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της Γης. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε στο φόρουμ πως θα είναι το κλειδί για το τέλος της οξείας φάσης της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

Δεν μεταδόθηκε η ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας

Αναλυτικές οδηγίες για τη φροντίδα των ποδιών σε άτομα με διαβήτη

Μηχανική θρομβεκτομή: Τι είναι η θεραπεία που σώζει από τα εγκεφαλικά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.