5+1 στοιχεία για τη μετάλλαξη Δέλτα – Για πόσα κρούσματα ευθύνεται

Η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Εξαπλώνεται ταχύτατα και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα άλλα στελέχη του κορονοϊού.

Ας δούμε τι καινούριο υπάρχει για τη συμπεριφορά της Δέλτα, με βάση στοιχεία του CDC, όπως τα συνόψισαν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

  1. Το στέλεχος Δέλτα ευθύνεται πλέον για άνω του 75% των προσφάτων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί περαιτέρω.
  2. Ο SARS-CoV-2, όπως όλοι οι ιοί, μεταβάλλονται συνεχώς λόγω μεταλλάξεων στο γενετικό τους υλικό, οι οποίες δεν επιδιορθώνονται. Ελαφρώς διαφορετικές γενετικές παραλλαγές ενός ιού ονομάζονται στελέχη.
  3. Το στέλεχος Δέλτα είναι μια παραλλαγή του SARS-CoV-2, δηλαδή του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19.
  4. Το στέλεχος Δέλτα μεταδίδεται πιο εύκολα συγκριτικά με άλλα στελέχη, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί ευκολότερα να αυξηθούν τα κρούσματα COVID-19.
  5. Ο καλύτερος τρόπος, για να αναχαιτίσουμε τη μετάδοση του στελέχους Δέλτα, είναι ο εμβολιασμός έναντι του SARS-CoV-2.
  6. Τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προσφέρουν προστασία έναντι του στελέχους Δέλτα και άλλων στελεχών του SARS-CoV-2. Πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 στη χώρα μας στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr.

Διαβάστε επίσης

Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να βγουν κρεατάκια και αμυγδαλές

Το αιώνιο λάθος που κάνουμε στη διατροφή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.