Μαγιορκίνης: Στο 60% η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα

Τη βεβαιότητα ότι ήδη έχει επικρατήσει το στέλεχος Δέλτα, πάνω από το 60% των κρουσμάτων, εξέφρασε, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το εάν φτάσουμε σε ποσοστά της τάξης του 90% για τη μετάλλαξη «Δέλτα», τόνισε ότι δεν επιθυμεί να μπει σε διαδικασία πρόβλεψης, αλλά «είναι εξαιρετικά απίθανο να μην επικρατήσει, όπως επικράτησε στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόβλεψη του ECDC για πενταπλασιασμό των κρουσμάτων κι ερωτηθείς αν θα πάμε σε 15.000 κρούσματα ημερησίως ως τις αρχές Αυγούστου, τόνισε ότι «δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να στηρίξουμε μια τέτοια πρόβλεψη», σημειώνοντας ότι «παρατηρούμε επιβράδυνση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».

Διατύπωσε μάλιστα μια μικρή αισιοδοξία ότι «δεν θα φτάσουμε στα τεράστια νούμερα που αναφέρονται».

Ηπιότερη η πίεση στο ΕΣΥ

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «λογικά θα είναι ηπιότερο το κύμα σε σχέση με αυτά που είδαμε το προηγούμενο διάστημα», όπως επίσης ότι «η πίεση στο σύστημα υγείας θα είναι ηπιότερη λόγω του εμβολιασμού».

«Ο εμβολιασμός θα κρίνει πόσοι θα καταλήξουν στα νοσοκομεία», είπε, για να υπογραμμίσει ότι «πρόκειται για μια ασφαλή πράξη, δεν πρέπει κανείς να φοβάται».

Διαβάστε επίσης 

Η επιτάχυνση του εμβολιασμού είναι η μόνη απάντηση στο στέλεχος Δέλτα

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα- Ανιχνεύεται στο 50% των νέων κρουσμάτων

Ευρεία διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα- Αναλυτικά ο χάρτης διασποράς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.