Επιβάρυνση στο ΕΣΥ φέρνει η αύξηση κρουσμάτων

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με COVID-19, αυξήθηκε σε περισσότερες από 100 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων ξεπέρασε το 1.

Αυτό τόνισε, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την τακτική ενημάερωση, για την πορεία του κορονοϊού, στην Ελλάδα.

Έχουμε αύξηση νοσηλειών, χωρίς να έχουμε δει αύξηση εισαγωγής στις ΜΕΘ, σημείωσε για να προσθέσει, ότι «καταγράφηκαν δύο φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον τις περισσότερες ημέρες έχουμε περισσότερες από 2.000 διαγνώσεις ανά ημέρα.

Ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγουν μειώθηκε κατά 4%. Έχουμε αύξηση νοσηλειών, χωρίς να έχουμε δει αύξηση εισαγωγής στις ΜΕΘ».

Μετάλλαξη Δέλτα

Αναφορικά με τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα και στην Ελλάδα, είπε ότι «Είναι σαφές ότι το αποτύπωμα της επιδημικής έξαρσης σε αυτήν τη φάση σχετίζεται με την επιδημική αύξηση του στελέχους Δέλτα και έχει δύο χαρακτηριστικά: Από τη μια οι διαγνώσεις είναι πολύ περισσότερες σε νέους κάτω των 40 ετών και από την άλλη σχετίζονται με τη νυχτερινή διασκέδαση. Παρόμοιο προφίλ παρατηρήσαμε στην έξαρση του δεύτερου κύματος, τον περασμένο Οκτώβριο-Νοέμβριο».

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει ίδιας έντασης μετατόπιση του φορτίου από τις νεότερες ηλικίες στις μεγαλύτερες. Η εμβολιαστική κάλυψη έχει αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τη μετάβαση του ιολογικού φορτίου από τις νεότερες ηλικιακές ομάδες στις μεγαλύτερες και έχει προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες».

Self tests

Σύμφωνα με τον κο Μαγιορκίνη, έως τώρα, έχουν  διατεθεί 35 εκατομμύρια συσκευές self test σε 4,5 εκατομμύρια πολίτες, ενώ έχουν ανέβει στη σχετική πλατφόρμα 28 εκατομμύρια δηλώσεις, εκ των οποίων οι 50.000 ήταν θετικές.

Διαβάστε επίσης 

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα- Ανιχνεύεται στο 50% των νέων κρουσμάτων

«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για εκθετική αύξηση κρουσμάτων

Αλλάζει ξανά ο επιδημιολογικός χάρτης – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.