«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για εκθετική αύξηση κρουσμάτων

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής -Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική  ενημέρωση, του υπουργείου Υγείας.

Έκανε λόγο, για εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ενώ όπως είπε,  «πενταπλασιάστηκε ο μέσος κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων», για να σημειώνει ότι η διάμεση ηλικία βρίσκεται στα 26 χρόνια.

Το 80% των κρουσμάτων αφορά σε άτομα μικρότερα των 39 ετών, σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου, για να προσθέσει ότι υπάρχουν πλέον «σημάδια σημαντικής διασποράς σε όλη την κοινωνία».

«Παρόλο που τα νέα κρούσματα αφορούν σε νέους ανθρώπους με έκθεση σε κοινωνικές εκδηλώσεις, είναι πλέον εμφανής η διασπορά παντού. Η ιχνηλάτηση δείχνει ότι οι νέοι που επιστρέφουν μετά τις διακοπές μεταφέρουν την λοίμωξη στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον».

Η καθηγήτρια πρόσθεσε ότι δεν βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 65 ετών, ωστόσο εντοπίζεται αύξηση σε ενήλικες ηλικίας 50-55 ετών.

Ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια ανέρχεται στο 3,5%.

«Ο ιός είναι πανέξυπνος, κάνει ό,τι μπορεί για να ξεφεύγει», είπε και σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα συνέδραμε στην εκτίναξη των κρουσμάτων, όπως και η χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων.

«Πρέπει να αυξήσουμε δραστικά την εμβολιαστική κάλυψη, επείγει ο άμεσος εμβολιασμός όλων των συμπολιτών μας άνω των 50 ετών» υπογράμμισε η καθηγήτρια και κάλεσε και τους νέους να εμβολιαστούν πριν πάνε διακοπές.

Διαβάστε επίσης 

ΠΟΥ: “Καμπανάκι” για αύξηση κρουσμάτων ξανά στην Ευρώπη

Εμβολιασμοί: Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 15- 17 ετών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.