Αλλάζει ξανά ο επιδημιολογικός χάρτης – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση

«Δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος της πανδημίας», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του,στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών,που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Σαντορίνη, Ίος, Πάρος, Μύκονος, Ηράκλειο και Ρέθυμνο «βράζουν» από τα νέα κρούσματα.

Από 77 στις 7 Ιουλίου σε 318 χθες (14/7), ενώ στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα. 782 ενεργά κρούσματα από 384 στις 7 Ιουλίου και στο Ηράκλειο σχεδόν τριπλασιαστεί.«Ανεβαίνουν στο πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με αυστηρά μέτρα προς εφαρμογή για την ενίσχυση του testing, λόγω αυξημένου ιικού φορτίου.

Η κατάσταση σε αυτές τις έξι περιοχές επιβάλλει από όλους μας εγρήγορση και μας θέτει σε συναγερμό», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά από την Παρασκευή 16 Ιουλίου, θα μεταβούν στα παραπάνω πέντε νησιά, ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ώστε να κάνουν εκτεταμένα τεστ στο πληθυσμό, προκειμένου να μπει «φρένο» στην απότομη άνοδο των κρουσμάτων.

Στο πορτοκαλί είναι οι εξής περιοχές: Γρεβενά, Ιωάννινα, Ανατολική Αττική, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Λάρισα, Σαλαμίνα και Πάρος.

Στο κίτρινο είναι οι εξής περιοχές: Καρδίτσας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Άνδρου, Αχαΐας, Κοζάνης, Τήνου, Πρέβεζας, Ζάκυνθου, Σύρου, Λέσβου, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ικαρία, η Λέρος, Λευκάδα, Κύθνος, Αντίπαρος, Χίος, Μήλος, Σέριφος.

Η μόνη περιοχή που επέστρεψε στο πράσινο είναι οι Λειψοί.

Ποιοι θα κάνουν υποχρεωτικά δυο φορές την εβδομάδα τεστ κορονοϊού

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κος Χαρδαλιάς, δύο τεστ κορονοϊού (συγκεκριμένα ένα rapid και ένα self test) την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό, πλοία καθώς και οι εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Δείκτης θετικότητας- Στο «κόκκινο» Ρέθυμνο, Μύκονος και Νότια Προάστια

Τι σημαίνει η αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας Rt στο 1,38

«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για εκθετική αύξηση κρουσμάτων

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.