Ο προβληματισμός για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων έναντι της COVID-19

Προβληματισμένη εμφανίστηκε προς το παρόν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων έναντι της COVID-19.

Όπως εξήγησε στη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο εμβολιασμός των παιδιών σχετίζεται με την ανοσία του πληθυσμού.

«Οι ενήλικοι να δώσουν ένα καλό παρών στο θέμα των εμβολιασμών και να μην υπάρχει αυτό το κενό το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί με τον εμβολιασμό και των μικρότερων ηλικιών», είπε χαρακτηριστικά.

Ατα εμβόλια που υπάρχουν, το εμβόλιο της Pfizer είχε άδεια εξαρχής για εμβολιασμό ατόμων άνω των 16 ετών και με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει για τους εμβολιασμούς, ήδη έφηβοι άνω των 16 ετών με υποκείμενα προβλήματα, έχουν εμβολιαστεί.

«Η ηλικία αυτή των 16-18 ετών επομένως, έχει αρκετά δικαιολογητικά για να πούμε ότι μπορεί να εμβολιαστεί», συνέχισε.

Για το θέμα των παιδιών όλες οι χώρες το συζητούν, πρόσθεσε τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να ζυγίσει κανείς για να εμβολιάσει τα παιδιά, δεδομένου ότι εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με άλλα εμβόλια. Ότι κυρίως θα εμβολιαστούν τα παιδιά, για να προστατεύσουν εμμέσως άλλα άτομα στο περιβάλλον τους.

Υπάρχουν και υπέρ, αλλά υπάρχουν και αρκετά στοιχεία που, θα ζυγιστούν πολύ προσεκτικά και βάσει της επιδημιολογικής εικόνας που θα έχει η χώρα μας, επανέλαβε.

«Να μην ξεχνάμε ότι η επιδημιολογία είναι αυτή η οποία μας καθορίζει πάρα πολλές ενέργειες που γίνονται στην εκστρατεία των εμβολιασμών», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Θεοδωρίδου : Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει

Θεοδωρίδου: Χρειάζεται προσοχή η απόφαση για εμβολιασμό στα παιδιά

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.