Θεοδωρίδου: Χρειάζεται προσοχή η απόφαση για εμβολιασμό στα παιδιά

Στην αναθεώρηση της σύστασης της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca σε δύο χώρες, την Βρετανία και τη Γερμανία αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωσή για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης.

Όπως είπε, η καθηγήτρια, στην Βρετανία η σύσταση για εμβολιασμό με τον σκεύασμα της Astrazeneca για την ηλικία άλλαξε και πλέον είναι από 40 ετών άνω, ενώ στην Γερμανία η σύσταση άλλαξε και τώρα σημειώνει ότι ο εμβολιασμός με Astrazeneca συνιστάται από 18 ετών και άνω.

Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι οι αποφάσεις αυτές στηρίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρας.

Πρόσθεσε ότι βρίσκεται υπό μελέτη το «mix & match» των εμβολίων, να γίνει δηλαδή η 2η δόση με άλλο σκεύασμα σε σχέση με αυτό της 1ης, τονίζοντας ωστόσο ότι έως τη στιγμή που θα υπάρχουν ασφαλή δεδομένα, προτείνεται η συνέχιση της 2ης δόσης με το ίδιο σχήμα εμβολίου.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά υπογράμμισε ό,τι «Στόχος του εμβολίου στα παιδιά είναι η μείωση της διασποράς στην κοινότητα», προσθέτοντας  τη διαφορά ανάμεσα στα παιδιά και τους ενήλικες. Επισήμανε δε ότι πρέπει να ληφθεί με «προσοχή η απόφαση για εμβολιασμό στα παιδιά».

Τα εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί έχουν δείξει καλή αποτελεσματικότητα, αλλά τα παιδιά δεν μικροί ενήλικες, σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.