Επαναφορά του ΕΣΥ στην κανονικότητα – Αποδεσμεύονται απλές κλίνες και ΜΕΘ

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αφορά και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Από σήμερα γίνεται η αρχή με το “Θριάσιο” νοσοκομείο έπειτα από ενάμιση μήνα αποκλειστικής λειτουργίας για περιστατικά covid.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας, ”σήμερα ξεκίνησε κανονική εφημερία το “Θριάσιο” νοσοκομείο, την Κυριακή ξεκινάει σταδιακά το “Σισμανόγλειο” νοσοκομείο και σταματάει η εφημερία του “Ερρίκος Ντυνάν”, κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν κλίνες για non covid περιστατικά.

Επίσης θα αποδεσμευτούν κλίνες ΜΕΘ που είχαν δοθεί για covid περαστικά, ώστε να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία για χρόνια περιστατικά.

Σημείωσε ό,τι τα χειρουργεία, που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία, παραμένει ωστόσο ακόμα ο περιορισμός έως 80%.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” νοσοκομείο, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε και αυτό να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία.

Αναμένεται η επαναφορά του νοσοκομείου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ταυτόχρονα και το νοσοκομείο “Παμμακαριστος” θα ξεκινήσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του. Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα αποδεσμεύονται και κλίνες covid και non covid από τον ιδιωτικό τομέα που υποστήριζε το ΕΣΥ .

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.