Μαγιορκίνης: Σε πορεία συρρίκνωσης η πανδημία στην Ελλάδα

Σε πορεία συρρίκνωσης βρίσκεται η πανδημία στη χώρα μας, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων μειώθηκε σημαντικά, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει υψηλή αλλά σταδιακά αποκλιμακώνεται. 

Στις ΜΕΘ, πρόσθεσε, ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα κατά 11%, ενώ τα εξιτήρια παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές.

Επιπλέον, ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων μειώθηκε σε ποσοστό 16% την τελευταία εβδομάδα, είπε ο κ. Μαγιορκίνης που εκτίμησε ότι βρισκόμαστε «σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας ενώ ήδη έχει καταγραφεί η επίπτωση του Πάσχα»

Ο κ. Μαγιορκίνης γνωστοποίησε επίσης ότι έχουν διατεθεί πάνω από 13 εκατ. συσκευές self-test σε πάνω από 3 εκατ. πολίτες, ενώ απηύθυνε ιδιαίτερη έκκληση στους νέους: «Σημασία έχει να περιοριστεί η επέκταση της επιδημίας στους νέους», είπε και εξήγησε: «Αυτό μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή τους στους εμβολιασμούς και τα self-test, τη σωστή χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εργασίας και με το να φροντίσουν οι κοινωνικές συναντήσεις να γίνονται σε μικρό κοινωνικό κύκλο».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.