Παπαευαγγέλου: Σε ύφεση τα κρούσματα -Έκκληση να εμβολιαστούν οι 50άρηδες

Στην επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού που επικρατεί στη χώρα, αναφέρθηκε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, καταγράφεται ύφεση 5% την τελευταία εβδομάδα. Από τα μέσα Απριλίου έχουμε μείωση, όμως ο ρυθμός της μείωσης ανακόπτεται, ιδιαίτερα στην Αττική, όπου υπάρχουν 9.500 ενεργά κρούσματα.

Γεγονός είναι ότι παραμένει σημαντική η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Μάλιστα ένα στα τρία νέα κρούσματα είναι νέοι 20 – 40 ετών, σημείωσε η καθηγήτρια.

Η αυξημένη κινητικότητα το Πάσχα όπως είπε και η επανέναρξη δραστηριοτήτων έχουν ως αποτέλεσμα η μείωση των κρουσμάτων να μην γίνεται με το ρυθμό που θα θέλαμε.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο σε Αιτωλοακαρνανία , Λάρισα, Αχαΐα, Μαγνησία, που αφορούν σε άτομα ηλικίας 20 έως 40 ετών.

Είπε, επίσης, ότι στο ΕΣΥ παρατηρούνται σημάδια αποσυμπίεσης.

Σε αυτό συμβάλουν και τα πολλά ακτινοδιαγνωστικά τεστ. Από τις 8 Απριλίου περισσότεροι από 19.000 πολίτες έχουν βγει θετικοί ενώ που δεν το γνώριζαν. Τα self test συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της διασποράς του ιού.

Στη συνέχεια τόνισε ό,τι οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μειωθεί κατά 20%. “Οι νέες νοσηλείες δεν μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους άνω των 50 ετών να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν”.

Τέλος, μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού, κάνοντας έκκληση -ειδικά στους 50ρηδες- να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Έκπληξη, όπως είπε, προκαλεί η διάθεση των νέων για εμβολιασμό, τονίζοντας ωστόσο ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε καθώς ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.