Η αποστροφή της Ειρήνης, η νέα «κόμπλα» με τα εμβόλια και ο φλύαρος Μιχάλης

Ντελίριο συνεντεύξεων από τον Υπουργό Υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ η αναπληρώτρια της Αριστοτέλους έδειξε ψυχρότητα στον Θάνο Πλεύρη. Η «κόμπλα» με τα δωρεάν εμβόλια στους υγειονομικούς.

Λαλίστατος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φαίνεται να …αγάπησε αίφνης ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά όχι τους συντάκτες υγείας! Τι τελευταίες μέρες επιδόθηκε σε σειρά εμφανίσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στην υγεία αλλά και τα νομοσχέδια που τρέχουν.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως συμπάθησε τους συντάκτες υγείας. Τρεις μήνες στον υπουργικό θώκο και δεν έχει καλέσει ούτε σε ..μισή ενημέρωση, έστω άτυπη, το ιατρικό ρεπορτάζ. Ίσως να φοβάται να εκτεθεί σε μπαράζ ερωτήσεων και να προτιμά πιο ήρεμα περιβάλλοντα. Όχι, δεν κατηγορούμε τους συναδέλφους που τον φιλοξενούν, όμως νομίζουμε πως προτεραιότητα έχουν οι συντάκτες υγείας, οι οποίοι είναι και υπόλογοι για την κάλυψη των σχετικών θεμάτων στα μέσα τους.

Να πούμε ακόμη ότι, όπως μας πληροφόρησαν, η συνομιλία που είχε ο Υπουργός με εκπροσώπους πολυεθνικών φαρμακευτικών, στο πλαίσιο συνεδρίου υγείας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, προκάλεσε συγκρατημένη αισιοδοξία στους managers των εταιρειών. Η διάθεση, που επέδειξε, να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε ριζική αναμόρφωση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά και της φαρμακευτικής πολιτικής, εκλήφθηκε ως ένα θετικό γεγονός, το οποίο έρχεται από το Υπουργείο Υγείας μετά από πάρα πολύ καιρό.

Ειδικά για τον τομέα του φαρμάκου, η σκέψη του να δημιουργήσει ειδική επιτροπή, που θα αποτελέσει «ομπρέλα» για μια σειρά εξειδικευμένων ομάδων, που θα επεξεργαστούν τις προτάσεις για αλλαγή της φαρμακευτικής πολιτικής, ανάλογα με την κατηγορία φαρμάκων, θεωρήθηκε ως μια πολύ σημαντική ομολογία. Δεν είναι τυχαία και η αποφασιστικότητά του να αλλάξει τα πάντα στον τρόπο, που λειτουργεί ΕΟΦ.

Η ψυχρότητα της Αγαπηδάκη στον Πλεύρη

Μάρτυρες σε ένα περίεργο σκηνικό έγιναν αρκετοί παριστάμενοι σε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου βρέθηκαν η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο τέως Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο τελευταίος χαιρέτησε αρκετούς από τους παριστάμενους και όταν επιχείρησε να χαιρετήσει και την κα Αγαπηδάκη, η οποία υπήρξε Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κατά τη θητεία του, εκείνη έδειξε αποστροφή. Δηλαδή, ενώ εκείνος προσπάθησε να την προσεγγίσει, εκείνη του γύρισε την πλάτη και αποχώρησε.

Δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό, ούτε ο πρώην Υπουργός κατάλαβε τη συμπεριφορά της. Λέτε τελικά αυτό, που γράφτηκε, για τεταμένες σχέσεις της Αγαπηδάκη με τον Υπουργό Υγείας κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να ήταν μία παρεξήγηση και να αφορούσε στις πιθανότατα τεταμένες σχέσεις με τον κ. Πλεύρη;

Η «κόμπλα» με τα εμβόλια

Όσοι μας διαβάζετε, έχετε μάθει όλο αυτό που συνέβη σχετικά με τα αντιγριπικά εμβόλια τις προηγούμενες ημέρες. Τις αντιδράσεις, την αναδίπλωση – αν ήταν αναδίπλωση – της Ειρήνης Αγαπηδάκη κτλ κτλ. Εμείς όμως μάθαμε, αν και δεν το έχουμε τσεκάρει ακόμα σε βάθος, ότι έχει προκύψει κι ένα άλλο ζήτημα σχετικά με τα αντιγριπικά εμβόλια.

Παραδοσιακά ο αντιγριπικός εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό γινόταν με τη δωρεά εμβολίων από τον ΣΦΕΕ και συγκεκριμένα από δύο εταιρείες – μέλη του, που διακινούν το μεγαλύτερο μερίδιο των αντιγριπικών. Όμως έχει προκύψει κάτι και ο ΕΙΔΥ, ο οποίος αναλαμβάνει και τη χορήγηση των εμβολίων αυτών, δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής απόφασης. Τι να έχει συμβεί άραγε; Κάτι πήρε το αυτί μας, αλλά είναι λίγο «σκληρό» να το πούμε χωρίς απόλυτη επιβεβαίωση…

QUIZ

Ποιο παλιό (σχετικά) δυναμικό στέλεχος φαρμακευτικής αναμένεται να παραδώσει τα ηνία σε νεαρότερο (υψηλότερο αρκετά) στέλεχος της ίδιας εταιρείας, μέσα στους επόμενους μήνες; Να σημειώσουμε ότι η επιχείρηση κινείται δυναμικά και είναι ελληνικών συμφερόντων, με παρουσία σε σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

Το «ξήλωμα» του Δ. Φιλίππου από τον ΕΟΦ – Όλο το παρασκήνιο

Έκθεση ΙΟΒΕ – ΣΦΕΕ: Ο κλάδος του φαρμάκου αποτελεί ισχυρό αποτύπωμα στην Υγεία και την οικονομία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.