Η αγένεια του Θεμιστοκλέους και η γκρίζα διαφήμιση του Βασιλακόπουλου

Η έλλειψη σωστής επικοινωνιακής πολιτικής στην κυβέρνηση φτάνει από τα επίπεδα κακής συμπεριφοράς του Μάριου Θεμιστοκλέους, ως την ιατρική ποδιά με το λογότυπο του «Ερρίκος Ντυνάν» του πνευμονολόγου Θεόδωρου Βασιλακόπουλου.

Η αγένεια του Θεμιστοκλέους

Σημαντικά θέματα επικοινωνίας διαπιστώνουμε από άτομα, τα οποία κατέχουν νευραλγικές θέσεις στο Υπουργείο Υγείας και στην πανεπιστημιακή κοινότητα και τα οποία σχετίζονται με τη διαχείριση της επιδημίας COVID-19.

Πρόσφατα μάθαμε για την συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει μια απλή πληροφορία σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών σε δημοσιογράφο.

Σε έναν βαθμό θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε την αγένειά του και την εμφανή δυσαρέσκειά του, επειδή ο δημοσιογράφος του τηλεφώνησε για να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο στοιχείο ανήμερα Χριστούγεννα, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για το μέσο, στο οποίο εργάζεται. Όμως δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε πώς ένας άνθρωπος, ο οποίος ασχολείται με την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία», φέρεται έτσι σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι θέλουν να είναι αρωγοί στη συνολική προσπάθεια που γίνεται υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών και, στην τελική, κάνουν απλά τη δουλειά τους.

Επιπλέον, σε κάποια πόστα, όπως του κ. Θεμιστοκλέους ή των δημοσιογράφων, αλλά και εργαζόμενων σε αρκετούς άλλους κλάδους, δεν υπάρχουν ειδικές μέρες ή ωράρια, τι να κάνουμε τώρα… Δυστυχώς ο κορωνοϊός δε γνωρίζει ούτε αργίες ούτε σχόλες. Πόσω μάλλον εν μέσω μιας τεράστιας υγειονομικής κρίσης – όπως αυτή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης την τελευταία διετία – και ειδικά ενώ η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να πείσει χιλιάδες πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως η στήλη, δε, είναι σε θέση να γνωρίζει, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Θεμιστοκλέους κλείνει το τηλέφωνο, απαξιώνοντας δημοσιογράφο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ατυχείς στιγμές και όχι για σημάδια έπαρσης και… “καλαμιού”.

Για την ιστορία, την επόμενη μέρα ο ίδιος δημοσιογράφος τηλεφώνησε και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για κάποια στοιχεία. Ο κ. Θεοκλής Ζαούτης πολύ ευγενικά είπε ότι εκείνη τη στιγμή ήταν με την οικογένειά του και επιφυλάχθηκε να απαντήσει αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως και έπραξε.

Η περίπτωση Βασιλακοπούλου

Δεν θα πρωτοτυπήσουμε αν αναφέρουμε ότι όλη η ελληνική κοινωνία – και όχι μόνο – έχει κουραστεί ιδιαίτερα από την πληθώρα των ειδήσεων, που αφορούν στον κορωνοϊό. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ορθή πληροφόρηση και, μάλιστα, από χείλη ειδικών και ατόμων, τα οποία κατέχουν νευραλγικές θέσεις, που ασχολούνται με το θέμα της επιδημίας.

Επίσης δεν θα πρέπει να αφήνεται καμία αιχμή για αντισταθμιστικά οφέλη από την τηλεοπτική εμφάνιση ενός επιστήμονα.

Διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εμφανίστηκε στην ΕΡΤ πριν από μερικές μέρες για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά στην επιδημία της COVID-19, προβάλλοντας το «Ερρίκος Ντυνάν»!

Δεν αμφισβητούμε καθόλου την επάρκεια του καθηγητή, όσον αφορά στις επιστημονικές του γνώσεις – τον έχουμε δει πάρα πολλές φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές να μιλά και να έχει σωστό λόγο.

Εκείνο, που μας έκανε εντύπωση, ήταν ότι κατά την εμφάνισή του στην ΕΡΤ φορούσε μία ιατρική ποδιά, στην οποία ήτανε εμφανέστατο το λογότυπο του ιδιωτικού νοσοκομείου (με βάση τη νομοθεσία δεν υφίσταται καν η έννοια ιδιωτικό νοσοκομείο) «Ερρίκος Ντυνάν».

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν αυτό έγινε τυχαία ή μήπως ως νέος τηλεοπτικός αστέρας, ο κύριος Βασιλακόπουλος προέβαλε και την ιδιωτική κλινική, στην οποία εργάζεται.

Εδώ επαναλαμβάνεται το ερώτημά μας κατά πόσο η επικοινωνιακή πολιτική για θέματα που άπτονται ενός σοβαρού τομέα, όπως είναι η δημόσια υγεία, και δη για ζητήματα της επιδημίας, είναι σωστή.

Μπάχαλο με τα πιστοποιητικά νόσησης

Το ξέρατε ότι αν νοσήσετε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό δεν θα μπορείτε να ανανεώσετε το πιστοποιητικό νόσησης; Αν όχι, σας το λέμε εμείς.

Όσοι έχετε νοσήσει και έχει περάσει ένας μήνας, καλό είναι να τρέξετε να κλείσετε ραντεβού για εμβόλιο. Ακόμη κι αν νοσείτε για δεύτερη φορά, καλό είναι να μπαίνετε στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό να δείτε πότε σας δίνει ραντεβού.

Αλλιώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα θεωρείστε ανεμβολίαστοι κι ας έχετε περάσει δυο φορές COVID-19!

Δελτίο τιμών φαρμάκων

Σε παλιότερες περιόδους η ανακοίνωση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων θα είχε γίνει σημαντικό θέμα. Φέτος ούτε που ακούστηκε.

Δημοσιεύτηκαν, λοιπόν, πριν από 10 μέρες οι νέες τιμές και όπως καταλάβαμε κανένας φορέας δεν δυσανασχέτησε, δεν διαφώνησε, δεν είδαμε κάποια αντίδραση βρε παιδί μου.

Όπως μάθαμε δεν είχε και νόημα. Οι εταιρείες τελικά συνειδητοποίησαν ότι έτσι κι αλλιώς με τις μειώσεις τιμών δε σώζεται η υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης και απλά αναμένουν να αυξηθεί κατά κάποιο τρόπο ο προϋπολογισμός για φάρμακα.

Και για να μην είμαστε πάντα επικριτικοί με τον προηγούμενο Υπουργό Βασίλη Κικίλια, το ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις για τη νέα τιμολόγηση μάλλον αποδίδεται σε αυτόν. Είναι ο Υπουργός που θεσμοθέτησε την απαγόρευση αύξησης τιμών, βάζοντας, βέβαια, και πλαφόν στη μείωση των φτηνών φαρμάκων.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης   

Έκτακτη ενημέρωση από τον Μ. Θεμιστοκλέους για τη χορήγηση της τρίτης δόσης

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την απομόνωση και την καραντίνα κρουσμάτων και στενών επαφών

Παπαευαγγέλου – Γκάγκα: Πάνω από το 60% των κρουσμάτων είναι Όμικρον- Πότε χρειάζεται να κάνουμε μοριακό τεστ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.