Ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση

Ανοίγει το βράδυ η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr όσοι είναι άνω των 18 ετών και έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση εμβολίου μπορούν να προγραμματίσουν εγκαίρως το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση.

Αναμνηστική δόση

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα προγραμματίζεται από το σύστημα ώστε να συμπίπτει με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna.

Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Η χορήγηση τρίτης δόσης ξεκίνησε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Γι’ αυτό το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του.

Θα δοθεί, περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

Διαβάστε επίσης

Εφιαλτικό το σενάριο για τα Χριστούγεννα – Πάνω από 3.000 οι νεκροί, εκτιμά ο Κ. Γουργουλιάνης

Ο Μάριος, η Μαρία κι ο Ψηλός

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.