Δεν θα χάσετε ποτέ βάρος, αν εξακολουθείτε να έχετε αυτές τις 5 συνήθειες

Ας είμαστε ειλικρινείς, το να χάσει κάποιος βάρος, δεν είναι εύκολο, ειδικά αν έχει συγκεκριμένες συνήθειες στην καθημερινότητά του και τη διατροφή.

Απαιτεί σκληρή δουλειά, αφοσίωση, ισχυρό κίνητρο και δημιουργία ενός πλάνου που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε με κάθε κόστος. Στην πραγματικότητα, δεν θα χάσετε ποτέ βάρος εάν τις ακολουθείτε ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας.

Πέντε είναι οι κακές συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψετε το συντομότερο δυνατό εάν θέλετε να επιταχύνετε την πρόοδό σας και να δείτε το βάρος σας να μειώνεται.

Οι 5 συνήθειες που δεν σας αφήνουν να χάνετε βάρος

1. Τρώτε ή τσιμπολογάτε αλόγιστα

Το αλόγιστο φαγητό και το τσιμπολόγημα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εμποδίσετε την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους. Γιατί; Δεν παρακολουθείτε τις θερμίδες που λαμβάνετε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής.

Ανεξάρτητα από το αν θεωρείται «υγιεινό» φαγητό ή όχι, η υπερβολική ποσότητα από οτιδήποτε μπορεί να γίνει κακό. Αντίθετα, εξασκηθείτε στον έλεγχο των μερίδων, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε πόσες θερμίδες καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ελαχιστοποιείτε την υπερκατανάλωση τροφής.

2. Παραλείπετε γεύματα

Η παράλειψη γευμάτων θέτει το σώμα σας σε «κατάσταση επιβίωσης», που σημαίνει ότι προσκολλάτε στις θερμίδες που καταναλώνετε για να διατηρήσετε την ενέργεια. Επιπλέον, είναι πιο πιθανό να κάνετε κακές επιλογές φαγητού από πείνα, όπως το fast food, επειδή είναι η πιο γρήγορη επιλογή για να πάρετε ένα γεύμα.

3. Πίνετε τις θερμίδες

Είτε πίνετε χυμό φρούτων είτε ένα ποτήρι κρασί, έχετε κατά νου ότι τα ποτά μπορούν να μας γεμίσουν με επιπλέον θερμίδες. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσες θερμίδες έχουν τα περισσότερα ποτά, μαζί με άφθονη ζάχαρη που περιέχεται στα ποτά για να έχουν καλύτερη γεύση. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ, ειδικότερα, μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας.

4. Δεν ξεκουράζεστε αρκετά

Μην υποτιμάτε τη δύναμη μιας καλής ξεκούρασης και αποκατάστασης μετά τις προπονήσεις σας. Όσο περισσότερο μειώνετε την ξεκούρασή σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πάρετε τα περιττά κιλά, σύμφωνα με έρευνα .

Το σώμα σας δεν είναι σε θέση να ανακάμψει, ενισχύοντας την ορμονική σας ισορροπία και ενεργοποιώντας την όρεξή σας, επειδή το σώμα τείνει να λαχταράει υδατάνθρακες και τροφές με πολλές θερμίδες όταν στερείται ύπνου. Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι οι ημέρες ανάπαυσης είναι κρίσιμες και στην υπερβολική άσκηση.

5. Δίνετε προτεραιότητα στην άσκηση έναντι της διατροφής

Η άσκηση είναι το κλειδί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια υγιής ισορροπία μεταξύ της άσκησης και της διατροφής ως κορυφαίες προτεραιότητες.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο κανόνας 80/20 για την απώλεια βάρους. Το 80% της απώλειας βάρους βασίζεται σε αυτό που τρώτε ενώ το άλλο 20% βασίζεται σε αυτό που κάνετε ως άσκηση. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό γυμνάζεστε, εάν η διατροφή σας είναι υψηλή σε θερμίδες, δεν θα χάσετε βάρος. Πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε και λίγοι συνειδητοποιούν ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια της ημέρας προέρχεται από την άσκηση. Επομένως, για να χάσετε βάρος, πρέπει να εστιάσετε στη διατροφή σας και στον περιορισμό θερμίδων.
Με πληροφορίες από eatthis.com

Διαβάστε επίσης

Εκνευρίζεστε με τα χάρτινα καλαμάκια; Επιστήμονες ανέπτυξαν 100% βιοδιασπώμενα που δεν μουσκεύουν

Ανοσοθεραπεία: Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.