Οι σωστές τροφές για όνειρα γλυκά

Αρκετοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο. Η κακή διατροφή, τα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και το στρες, έχουν αποδειχθεί ότι επηρεάζουν την κορτιζόλη, το σάκχαρο στο αίμα και άλλους νυχτερινούς βιορυθμούς που με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο», λέει η Δρ Lauren Broch PhD, MS, ψυχολόγος που ειδικεύεται στη διαταραχή του ύπνου.

Παρά το γεγονός ότι συνιστώνται 7-8 ώρες αδιάκοπου ύπνου κάθε βράδυ, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν το πρόβλημα της αϋπνίας αποτελεί μια μόνιμη κατάσταση, είναι πιθανό να χρήζει παρακολούθησης ή και θεραπείας.

Ένας καλός ύπνος μπορεί να σας τονώσει, να παρέχει το σώμα σας με ενέργεια και τα απαραίτητα ποσοστά συγκέντρωσης. Επίσης ενισχύει την καλή διάθεση και ψυχολογία.

Τροφές για όνειρα γλυκά

Μια συνήθεια που μπορεί να κάνει ή να σπάσει τα πρότυπα του ύπνου σας είναι η διατροφή σας, οπότε ποιες είναι οι τροφές που μπορείτε να τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να έχετε ένα χαλαρό και ξεκούραστο ύπνο;

Σύμφωνα με την Δρ Broch μια αιτία κακού και άστατου ύπνου που σχετίζεται με τα τρόφιμα είναι η δυσπεψία. Όταν τρώτε πολύ αργά ή τρώτε τρόφιμα που είναι δύσκολο να αφομοιωθούν, θα μπορούσε να προκαλέσει δυσφορία που σας κρατά ξύπνιο τη νύχτα.

Το τσάι από βότανα όπως το χαμομήλι, το μάραθο, το τζίντζερ, η ρίζα του μασσαλόου και η παπάγια μπορούν να βοηθήσουν στη σωστή πέψη και να βοηθήσουν στην οξύτητα.

Η αλόη βέρα είναι επίσης ένα χρήσιμο συμπλήρωμα που μπορεί να βοηθήσει στην ψύξη του πεπτικού σωλήνα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση πριν τον ύπνο.

Κακές συνήθειες πριν τον ύπνο

Το να τρώτε πολύ αργά τη νύχτα γενικά και να περνάτε από τη διαδικασία της πέψης ενώ προσπαθείτε να χαλαρώσετε μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο.

“Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, όπως το παγωτό, που είναι ειδικά σχεδιασμένα σνακ που ικανοποιούν τη λαχτάρα για υδατάνθρακες και λίπη, τηρώντας ταυτόχρονα ένα διατροφικό προφίλ φιλικό προς τον ύπνο”, λέει η Δρ Broch.

Αντιθέτως, τα τρόφιμα που ερεθίζουν το στομάχι και προκαλούν δυσφορία του Γαστρεντερικού Συστήματος, όπως τα πικάντικα τρόφιμα, τα κρεμμύδια και η κόκκινη μαρινάρα δεν πρέπει να καταναλώνονται πριν τον βραδινό ύπνο. Ωστόσο αν πρόκειται να τα φάτε, προσπαθήστε να μην τα φάτε πολύ αργά την ημέρα για να αποφύγετε την πεπτική δυσφορία που θα σας κρατήσει ξύπνιους.

Κάνοντας πράγματα όπως να έχετε ένα ήσυχο, άνετο υπνοδωμάτιο, να διατηρείτε ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου και αφύπνισης, σε συνδυασμό με την τροποποίηση της διατροφής και του τρόπου ζωής σας, θα επιτύχετε έναν  ευκολότερο και πιο ποιοτικό ύπνο.

Πηγή: shefinds.com

Διαβάστε επίσης 

Ψηφιακά εκδίδονται πλέον οι Ιατρικές Βεβαιώσεις μέσω της εφαρμογής MyHealth

5 ταξιδιώτες είναι αρκετοί για να προκαλέσουν νέο κύμα του κορονοϊού

Δεν την λύγισε ο καρκίνος αλλά ο κορωνοϊός – Η προφητική δήλωσή της στον πρωθυπουργό – Ροζ στην κηδεία

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.