Οικονόμου: Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το lockdown

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης και στην προοπτική το να πάμε σε lockdown σαν και αυτά που είχαμε στο παρελθόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στόχος η αύξηση των εμβολιασμών

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι σε περιοχές όπου διαπιστώνεται κρίσιμη αύξηση σε μεγέθη της πανδημίας επιβάλλονται κάποια μέτρα, σημείωσε ωστόσο ότι «δεν βρισκόμαστε εκεί τώρα στη Θεσσαλονίκη» και πρόσθεσε ότι αυτό που επισημάναμε είναι η ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και η κυβέρνηση θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να επισκέπτεται επί τόπου περιοχές όπου τα επίπεδα εμβολιασμού είναι χαμηλά και χρειάζεται επιπλέον εγρήγορση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πεποίθηση και στόχος για τα σχολεία είναι να μείνουν ανοιχτά και υπογράμμισε πως αυτό βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που με τη συνεργασία όλων μας παρέχει τις εγγυήσεις να μείνουν ανοιχτά, ενώ κατέστησε σαφές πως για την κυβέρνηση δεν έχει υπάρχει και δεν συζητείται άλλο μοτίβο από την διά ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Με αφορμή τις μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών και τις απουσίες μαθητών που οι γονείς του αντιτίθενται, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως για το ζήτημα των απουσιών θα τοποθετηθεί η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι το βέβαιο είναι πως “τα παιδιά δεν πρέπει να πληρώνουν το μαρμαρο για τις τελείως ανορθολογικές επιλογές ορισμένων”.

Έκανε λόγο για «μία μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που κινείται πέραν του παραλογισμού»  με το να υποβάλουν μηνύσεις σε ανθρώπους που εφαρμόζουν το πλαίσιο που έχει ορίσει η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση  και σημείωσε πως γι’ αυτό και τα αντανακλαστικά και της ελληνικής Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας λειτούργησαν και είναι απολύτως προστατευμένη η εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να κάνει την δουλειά της.

Μονοκλωνικά αντισώματα

Όσον αφορά την κριτική για καθυστέρηση σε ότι αφορά την θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι προχθές δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει τροπολογία που θα επιτρέψει στη χώρα  την προμήθειά τους.
Τόνισε εξάλλου ότι η Ελλάδα συμμετείχε σε όλα τα ερευνητικά στάδια δοκιμής και παρακολούθησης ανάπτυξης των μονοκλωνικών, για τα οποία είπε πάντως ότι αφορούν μία θεραπεία σε κάποιο στάδιο της νόσησης και πρόσθεσε ότι “άλλο αυτό και άλλο το γεγονός ότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν αυτή την ιστορία ως άλλοθι για να δημιουργήσουν ενστάσεις και αμφιβολίες ή να το καταστήσουν περίπου ισοδύναμο του εμβολιασμού, ο οποίος είναι το βασικό μέσο που έχουμε στα χέρια μας για να θωρακιστούμε”.

Διαβάστε επίσης 

3 στους 4 Έλληνες έχουν αντισώματα απέναντι στον κορονοϊό

Ύμνοι για τους Έλληνες επιστήμονες από το περιοδικό Nature

Γιατί τρώμε όταν δεν πεινάμε;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.