Εμβόλιο Pfizer: Τον Δεκέμβριο ολοκληρώνεται η αξιολόγηση στην Ευρώπη για τη χρήση σε παιδιά

Το εμβόλιο της Pfizer, για επέκταση χρήσης σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, αναμένεται να αξιολογήσει έως τον Δεκέμβριο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο ΕΜΑ αξιολογεί τα οφέλη και τους κινδύνους για τον εμβολιασμό των παιδιών

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο επικεφαλής του ΕΜΑ, για τη στρατηγική για τα εμβόλια, Μάρκο Καβαλέρι. υπογράμμισε τη σημασία να εμβολιαστούν πλήρως όλοι οι άνθρωποι. καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 αυξάνεται ξανά στην Ευρώπη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τα περισσότερα κράτη-μέλη στην ΕΕ έχουν ήδη αρχίσει να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις σε άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης και μετάδοσης από τον κορονοϊό. Και πρόσθεσε ότι. η επέκταση των αναμνηστικών δόσεων στον γενικό πληθυσμό μπορεί να είναι το επόμενο βήμα.

Εμβόλιο Johnson & Johnson

Σχετικά με τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson 6 μήνες μετά την 1η δόση, o Καβαλέρι τόνισε. ότι αναμένονται τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές.

Σε ό,τι αφορά τις φαρμακευτικές θεραπείες κατά του κορονοϊού, δήλωσε. ότι 8 θεραπείες βρίσκονται υπό την αξιολόγηση του ΕΜΑ, εκ των οποίων οι πέντε είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Τουλάχιστον 3 θεραπείες αναμένεται να εγκριθούν έως το τέλος του έτους. Ίσως πριν από το τέλος Νοεμβρίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να συνιστάται ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στις έγκυες γυναίκες, ο κ.Καβαλέρι απάντησε θετικά.

«Υποστηρίζουμε και κατανοούμε πλήρως την απόφαση των αρχών των κρατών-μελών να συστήσουν τον εμβολιασμό των εγκύων γυναικών», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΜΑ.

Διαβάστε επίσης

Το CDC συστήνει τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών με Pfizer

ΕΜΑ: Επιταχύνει την έγκριση του χαπιού κατά της COVID-19

Γκάγκα: Ασφαλής και απαραίτητος ο εμβολιασμός στις έγκυες 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.