Το CDC συστήνει τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών με Pfizer

Τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με το εμβόλιο της Pfizer συστήνει το CDC. Την ανακοίνωση έκανε χθες 2/11 η Διευθύντρια του Rochelle P. Walensky, MD, MPH.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές συστήνουν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Αυτό σημαίνει ότι 28 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ μπορούν πλέον να εμβολιαστούν με το εμβόλιο κατά της COVID-19.

28 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ

Όπως είπε η Διευθύντρια του CDC: «Κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον αγώνα ενάντια στον ιό που προκαλεί την COVID-19. Γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια γονείς ανυπομονούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Με αυτήν την απόφαση, πλέον προτείνουμε περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά να λάβουν το εμβόλιο. Ως μαμά, ενθαρρύνω τους γονείς να μιλήσουν με τον παιδίατρο, τη σχολική νοσοκόμα ή τον  φαρμακοποιό τους. Να μάθουν περισσότερα για το εμβόλιο και τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών τους».

Τις προηγούμενες ημέρες το πράσινο φως έδωσε ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA).  Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), είναι ο κυριότερος δημόσιος οργανισμός δημόσιας υγείας των ΗΠΑ. Αυτή η σύσταση είναι το τελευταίο βήμα για να ξεκινήσει η νέα φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, πολυαναμενόμενη για πολλούς γονείς.

Πηγή: cdc.gov

Διαβάστε επίσης

Το σκεπτικό πίσω από την τρίτη δόση του εμβολίου: Τι λέει το μέλος των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων και Εμβολιασμών, Μαρία Τσολιά

Τριχόπτωση: Αντιμετώπιση με φυσικούς τρόπους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.