ΕΜΑ: Επιταχύνει την έγκριση του χαπιού κατά της COVID-19

Ο EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) είναι έτοιμος να συστήσει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη χρήση για έκτακτη ανάγκη του αντιιικού χαπιού κατά της COVID-19. Χάπι το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics και έλαβε  έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ΕΜΑ προσπαθεί επίσης να επιταχύνει την αξιολόγηση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα μολύνσεων.

«Θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε την αξιολόγησή μας για να λάβουμε έγκριση το συντομότερο δυνατό». τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο Καβαλέρι. επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων στον EMA. Προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να δώσει ακόμη μια ακριβή ημερομηνία.

ΕΜΑ: Χρήση για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

«Είμαστε επίσης έτοιμοι να συστήσουμε στα κράτη μέλη της ΕΕ να μπορούν να διαθέτουν αυτό το νέο χάπι που χορηγείται δια του στόματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πριν από την έγκρισή του», συμπλήρωσε.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή με έδρα της το Άμστερνταμ δεν έχει την εξουσία να λάβει μια κεντρική απόφαση σχετικά με τη χρήση του φαρμάκου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την ΕΕ. Ως εκ τούτου, μπορεί να συστήσει μόνο κράτη μεμονωμένα, εξήγησε.

Έγκριση από τη Βρετανία

Η Βρετανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το φάρμακο αυτό, που περιέχει τη δραστική ουσία μολνουπιραβίρη.

Η θεραπεία αυτή μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο νοσηλείας, σύμφωνα με μια κλινική δοκιμή της Merck.

Ο EMA, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  προέτρεψε για ακόμη μια φορά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό. Eνώπιον ενός «τέταρτου κύματος» της πανδημίας που πλήττει την ήπειρο.

Διαβάστε επίσης 

Εγκρίθηκε το χάπι για την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Γκάγκα: Ασφαλής και απαραίτητος ο εμβολιασμός στις έγκυες 

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστά φάρμακα για την αρτηριακή πίεση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.