Δεκάδες άτομα σε νοσοκομεία από τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο

Σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας νοσηλεύονται ή χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες 44 άτομα συνολικά από τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, ενώ 47 κατάκοιτοι ασθενείς από το γηροκομείο «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία επειδή εκκενώθηκε ο οίκος ευγηρίας που τους φιλοξενούσε.

Αναλυτικά:

Είκοσι άτομα έχουν χρειαστεί νοσηλεία λόγω των πυρκαγιών σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο ΚΑΤ το πρωί της Παρασκευής.

Στο ΚΑΤ νοσηλεύονται εννέα ασθενείς, πρόκειται για πέντε εγκαυματίες, έναν τραυματία και τρία άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Οι 2 από τους 5 εγκαυματίες είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Στην Εύβοια, υπήρξαν 11 διακομιδές στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας. Εάν κριθεί απαραίτητο, θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Λαμίας,συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ακόμη, τα ξημερώματα εκκενώθηκε τo γηροκομείο «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο και 47 κατάκοιτοι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παμμακάριστος και Ελπίς.

Στο ΚΥ Αρχαίας Ολυμπίας έχουν προσέλθει συνολικά 10 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα και 2 πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

• Στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και παρέμειναν για φιλοξενία μέχρι να προωθηθούν σε ξενώνες της Εκκλησίας.

• Στο ΚΥ Αρεόπολης Λακωνίας προσήλθαν 4 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

• Στο ΚΥ Μελιγαλά Μεσσηνίας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 2 πολίτες και 2 πυροσβέστες.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το ΚΑΤ το πρωί της Παρασκευής και αμέσως μετά δήλωσε: «Ήρθα σήμερα εδώ, με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους Διευθυντές στο ΚΑΤ, για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας, να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό».

Στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Σισμανόγλειο μετέβη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τα δύο νοσοκομεία έχουν τεθεί, μαζί με άλλες δομές υγείας, σε αυξημένη ετοιμότητα.

Στο ΕΚΑΒ ο κ. Κοντοζαμάνης ενημερώθηκε από τη διοίκηση και στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την κατάσταση που επικρατεί και για το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά στην ανάπτυξη των κινητών μονάδων του Κέντρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα περιστατικά τα οποία, λόγω των πυρκαγιών, χρήζουν βοήθειας, τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και στα υπόλοιπα σημεία της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται εγκαυματίες από τις πυρκαγιές της Αττικής, μεταξύ των οποίων και δύο εθελοντές πυροσβέστες που έχουν εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ο κ. Κονταζαμάνης ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου, Ιωάννη Ηλιόπουλο και το υγειονομικό προσωπικό για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, το οποίο έχει τεθεί εκτάκτως σε εφημερία για την αντιμετώπιση περιστατικών αναπνευστικών προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται με τις πυρκαγιές.

Ο κ. Κοντοζαμάνης συναντήθηκε με το νοσηλευτικό προσωπικό και ενημερώθηκε για την ετοιμότητα του νοσοκομείου από τον υποδιοικητή του Ιω. Ευθυμιάδη.

Διαβάστε επίσης

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Προσοχή στα μικροσωματίδια – Μόνο με μάσκα αυξημένης προστασίας

Πυρκαγιές: Πώς μιλάμε σε ένα παιδί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.