Συγκλονιστική η προσφορά αίματος για τους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Αιμοδοσία από τον Δήμο Αθηναίων

Συγκινητική είναι η προσέλευση των πολιτών για προσφορά αίματος για τις ανάγκες των τραυματιών από τη σύγκρουση των τρένων.

Ουρές για προσφορά αίματος

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης υπάρχουν μεγάλες ουρές στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, καθώς πολίτες έχουν σπεύσει στην έκτακτη αιμοδοσία που οργανώνεται για τους τραυματίες από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και έχει ξεκινήσει από τις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτη αιμοδοσία για τις ανάγκες των τραυματιών στα Τέμπη

Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, δίνοντας αίμα, μπορούν να προσέρχονται:

Σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου: Νοσοκομείο Ελπίς (Δημητσάνας 7) άμεση προσέλευση αιμοδοτών μέχρι τις 19:00. Τηλ: 2132039265

Αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ. – 15:00 μμ στα εξής δημοτικά ιατρεία:

1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) – τηλ. για ραντεβού 2103626587

2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ ,Νέος Κόσμος) Τηλέφωνο για ραντεβού 2109239865

5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510

Έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα των τραυματιών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη.

Ειδικότερα, το κέντρο αίματος, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ, απευθύνει έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18 έως 65 ετών, για εθελοντική αιμοδοσία.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης από Νοσοκομείο Λάρισας: Είναι τρομακτική η διαδικασία για τους γονείς και τους συγγενείς

Β. Παπαλόης στο HS: «Οι μεταμοσχεύσεις δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής»

5 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι στα 40 τους για απώλεια βάρους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.