5 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι στα 40 τους για απώλεια βάρους

Θεωρείτε ότι είναι δύσκολη η απώλεια βάρους στα 40 σας και αναζητάτε τροφές που μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά.

Έχετε δίκιο, γιατί όταν φτάνει κανείς στα 30 του, αρχίζει φυσικά να χάνει μυϊκή μάζα κάθε 10 χρόνια. Δυστυχώς, η μείωση της μυϊκής μάζας καθιστά πολύ πιο εύκολη την απόκτηση λίπους. Μαζί με την καθιέρωση μιας συνεπούς ρουτίνας άσκησης, υπάρχουν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να κάνετε στη διατροφή σας για να επιταχύνετε την καύση λίπους.

Η διατροφολόγος και μέλος του ιατρικού συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του eatthis.com, Lisa Young, Ph.D., συνιστά πέντε τροφές που πρέπει να τρώτε για ταχύτερη απώλεια βάρους στα 40 σας.

5 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι στα 40 τους για απώλεια βάρους

1. Λιναρόσπορος

Οι λιναρόσποροι είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, γεμάτα με φυτικές ίνες.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση περίπου 30 γραμμαρίων φυτικών ινών καθημερινά μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειές για απώλεια βάρους.

Healthstories 5 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι στα 40 τους για απώλεια βάρους

2. Μούρα

Αν θέλετε να χάσετε βάρος στα 40 σας, σκεφτείτε να προσθέσετε φρέσκα σμέουρα, βατόμουρα ή φράουλες στο πλιγούρι βρώμης, το γιαούρτι ή το smoothie σας. Ή, απολαύστε ένα φλιτζάνι μούρα με λίγο μέλι για σνακ. Τα φρούτα περιέχουν μια εντυπωσιακή σειρά θρεπτικών συστατικών και όταν προστεθούν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούν να προωθήσουν την απώλεια βάρους.

Τα μούρα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη φλεγμονή και φυτοχημικά. Μόνο ένα φλιτζάνι βατόμουρα έχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει 9,8 γραμμάρια φυτικών ινών.

Healthstories 5 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι στα 40 τους για απώλεια βάρους

3. Αβοκάντο

Μαζί με την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν ελάχιστες θερμίδες – και τα αβοκάντο δεν αποτελούν εξαίρεση. Τα άτομα που τρώνε αβοκάντο λέγεται ότι καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και φρούτα στην καθημερινή τους ζωή, μαζί με την κατανάλωση λιγότερων τροφίμων που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal αποκάλυψε ότι η κατανάλωση μισού αβοκάντο με το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε κορεσμένοι για τις επόμενες τρεις έως πέντε ώρες.

Healthstories 5 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι στα 40 τους για απώλεια βάρους

4. Ξηροί καρποί και σπόροι

Όταν καταναλώνονται με μέτρο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα απίστευτα εύκολο, υγιεινό σνακ που μπορεί να εφαρμοστεί στη διατροφή σας για απώλεια βάρους. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη.

Αυτές οι «φυσικές τροφές» είναι γεμάτες φυτοχημικά και θρεπτικά συστατικά. Τα μικροθρεπτικά συστατικά στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά όπως σεροτενοειδή, τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), φλαβονοειδή και ρεσβερατρόλη. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους και αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Healthstories 5 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι στα 40 τους για απώλεια βάρους

5. Ξυνολάχανο

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το ξινολάχανο, το οποίο φτιάχνεται από λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση. Αυτό το νόστιμο φαγητό έχει τόσο προβιοτικά όσο και πρεβιοτικά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το ξινολάχανο μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Δεν έχει πολλές θερμίδες, είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν το αίσθημα κορεσμού. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν ανθυγιεινές λιγούρες και θα σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όλη την ημέρα. Επιπλέον, τα προβιοτικά του ξινολάχανου μπορεί να μειώσουν την απορρόφηση του λίπους.

Εκτός από τα οφέλη για την απώλεια βάρους, το ξινολάχανο περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ1, χαλκό και κάλιο.

Healthstories 5 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι στα 40 τους για απώλεια βάρους

Διαβάστε επίσης

Δραματικές ώρες στα νοσοκομεία μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – 38 νεκροί, 66 τραυματίες – 6 σε ΜΕΘ

Β. Παπαλόης στο HS: «Οι μεταμοσχεύσεις δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.