Πλεύρης από Νοσοκομείο Λάρισας: Είναι τρομακτική η διαδικασία για τους γονείς και τους συγγενείς

Έντονα φορτισμένος και φανερά συγκλονισμένος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Λάρισας από τα ξημερώματα, μίλησε στις 9 το πρωί στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο, όπου έχουν μεταφερθεί τα θύματα του δυστυχήματος και νοσηλεύονται τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων.

Με διακεκομμένη ομιλία από τη φόρτιση και τη συγκίνηση, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι “οι τραυματίες βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια. Είναι σε καλή κατάσταση οι περισσότεροι”.

Ο Θ. Πλεύρης στο Νοσοκομείο Λάρισας

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε λέγοντας:

“Έχουμε 32 νεκρούς στο Γενικό Νοσοκομείο, έχουν έρθει οι συγγενείς και τους διαβάζουμε τα ονόματα. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης. Είναι τρομακτική η διαδικασία, θα προσπαθήσουμε να γίνουν όλα γρήγορα για αυτούς τους ανθρώπους”, είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι οι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση”.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πλεύρης βρέθηκε από νωρίς τα ξημερώματα στη Λάρισα μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, προκειμένου να συντονίσουν την όλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς των τραυματιών στα νοσοκομεία.

Στο Νοσοκομείο Λάρισας είχαν μεταφερθεί 20 τραυματίες και 14 νεκροί, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκαν 48 τραυματίες και 18 νεκροί. Επίσης στο Νοσοκομείο της Κατερίνης, το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο έχουν μεταφερθεί τραυματίες σε ελαφριά κατάσταση.

Στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκαν συνολικά 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων της περιοχής.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι συγκρούστηκαν δύο τρένα, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής μετέβησαν αμέσως στις υπηρεσίες τους, όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία έχει μεταβεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Β. Παπαλόης στο HS: «Οι μεταμοσχεύσεις δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής»

Προγραμματική Συμφωνία Υπουργείου Υγείας – ΕΚΠΑ, για κατάρτιση των εργαζομένων στην ΠΦΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.