Πλεύρης: Αυξημένος ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ

Αυξημένος θα είναι και φέτος ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αφορμή την παράδοση μελέτης από την ομάδα εργασίας για τον περιορισμό του clawback των διαγνωστικών εξετάσεων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Healthstories, θέμα χρόνου είναι οι ανακοινώσεις για την αύξηση στις τιμές των φαρμάκων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην αποσυρθούν εκείνα τα φάρμακα, των οποίων η τιμή είναι πολύ χαμηλή, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτά χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, ασθενείς.

Ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ

“Η μείωση του clawback που βαρύνει την τελευταία δεκαετία τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου, ανέφερε ο κ. Πλεύρης. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ τα δύο τελευταία χρόνια σε αυτή την κατηγορία έχει ενισχυθεί με ποσό άνω των 120 εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα συστήθηκε και σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους ομάδα εργασίας που έχει προβεί σε προτάσεις για την μείωση του clawback οι οποίες και θα αποτελέσουν αντικείμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας».

«Δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί τον βασικό αγοραστή υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ και για το τρέχον έτος θα είναι αυξημένος, συνεχίζει σε δήλωση του ο κ. Θ. Πλεύρης, προκειμένου να μπορούν οι ιδιώτες γιατροί και οι πάροχοι να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους. Οι ιδιώτες γιατροί και οι ιδιώτες πάροχοι αποτελούν βασικό συνεργάτη της Πολιτείας για να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Επομένως η ομαλή συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με τους ιατρικούς συλλόγους και τους ιδιώτες πάροχους θα διευρυνθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται οι παρεχόμενες ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους».

Διαβάστε επίσης

Ακόμα και τα αθώα ποτά επηρεάζουν την υγεία του εγκεφάλου – Τα 6 χειρότερα

Αν κάνετε αυτό στο ντους, η τριχόπτωση αυξάνεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.