Αναστολή της άδειας πώλησης σε δύο φαρμακαποθήκες, με απόφαση του ΕΟΦ

Την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων αποφάσισε ο ΕΟΦ για δύο φαρμακαποθήκες, επειδή δεν δέχθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο των αποθεμάτων τους.

Η ποινή της αναστολής της άδειας πώλησης, είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για όσες φαρμακαποθήκες είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε επιθεώρηση από τους ελεγκτές του ΕΟΦ στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη στην ελληνική αγορά.

Αναστολή της άδειας πώλησης σε δύο φαρμακαποθήκες, με απόφαση του ΕΟΦ

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης σε δύο φαρμακαποθήκες στη Βόρεια Ελλάδα, «λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 105 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας.

Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ.

Ως εκ τούτου η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα».

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας για το πρόβλημα είχε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η έλλειψη φαρμάκων εντοπίζεται σε δυο βασικές κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία την οποία αντιμετωπίζουμε, είναι τα ελλειπτικά φάρμακα, είναι οι απαγορεύσεις για παράλληλες εξαγωγές που έχει βάλει ο ΕΟΦ και παράλληλα ο έλεγχος που γίνεται στις φαρμακαποθήκες.

Υπάρχει το πρόβλημα, δε λέει κανείς ότι δεν υπάρχει, σε αυτά που είναι για εξαγωγές το λύνουμε τελείως, τώρα πια δεν φεύγει τίποτα από τη χώρα και θα ανακοινωθεί και κλείσιμο φαρμακαποθηκών, αναστολή άδειας όπου έχει βρεθεί.

Ελέγχονται πέντε πολυεθνικές εταιρείες για το αν έχουν την επάρκεια φαρμάκων που πρέπει. Όχι φαρμακαποθήκες, μεγάλες πασίγνωστες πολυεθνικές εταιρείες που πρέπει να έχουν ποσότητες τριμήνου, εάν τις έχουν φέρει ή όχι”.

Διαβάστε επίσης

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε ακόμα και την πιο βρώμικη γυάλινη πόρτα του φούρνου

Tα επιστημονικά highlights του 2022

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.