Δείτε τα φάρμακα που λείπουν από τα φαρμακεία – Aπαγορεύονται πλέον οι παράλληλες εξαγωγές τους – Ικανοποίηση από ΠΦΣ

Στην απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για δεκάδες φάρμακα που λείπουν από τα φαρμακεία, προχώρησε την Τρίτη ο ΕΟΦ.

Δείτε εδώ τα φάρμακα που λείπουν από τα φαρμακεία και την απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εκφράζει την ικανοποίηση για την απαγόρευση εξαγωγών σε μεγάλο αριθμό φαρμάκων που αποφάσισε ο υπουργός Υγείας και ο ΕΟΦ, τονίζοντας ότι ελήφθησαν υπόψη οι αναφορές ελλείψεων τις οποίες είχε αποστείλει στον ΕΟΦ που περιλάμβαναν περίπου 200 φαρμάκα που σταθερά λείπουν από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του Έλληνα ασθενούς.

“Η απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας κατά αρχάς μας ικανοποιεί, αφού πέραν της διευρυμένης λίστας απαγόρευσης φαρμάκων, ξεκινάει ο έλεγχος της τροφοδοσίας της εφοδιαστικής αλυσίδας ως προς την τήρηση των αποθεμάτων, ζήτημα το οποίο είχαμε επισημάνει εγκαίρως και το οποίο πρέπει να επεκταθεί με αυστηροποίηση των ελέγχων σε όλους όσους μετέχουν στην διακίνηση του φαρμάκου. Επίσης η απόφαση αυτή μας ικανοποιεί και ως προς τα χρονικά πλαίσια της απαγόρευσης των εξαγωγών, αφού δεν προσδιορίζεται η χρονική διάρκειά της, γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα των ελλείψεων, τότε θα συνεχίσει να ισχύει. Τότε μόνο θα επιτευχθεί ο στόχος που είναι η αποτροπή αποθεματοποίησης των εν λόγω φαρμακευτικών σκευασμάτων με σκοπό την εξαγωγή τους”, αναφέρει ο ΠΦΣ.

Προσθέτει ότι οι φαρμακοποιοί αγωνιούν και επαγρυπνούν, για τη διασφάλιση της εφαρμογής των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας και θα βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και επιτήρηση ως προς την επικαιροποίηση των στοιχείων των ελλείψεων σε φάρμακα, προκείμενου να προστατευθεί το αγαθό της Υγείας και η ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του ΕΟΦ, η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα μετά από έγκριση του ΕΟΦ για έκτακτη εισαγωγή ή με απόφαση κατ’ εξαίρεση κυκλοφορίας με ξενόγλωσση επισήμανση.

Διαβάστε επίσης

Φούσκωμα ή λίπος στην κοιλιά: Ποια είναι η διαφορά και πώς να καταλάβετε τι έχετε

Πέντε πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πάντα στο σπίτι, πριν έρθουν οι επισκέπτες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.