Φούσκωμα ή λίπος στην κοιλιά: Οι 3 βασικές διαφορές

Το παντελόνι σας στενεύει και αναρωτιέστε αν αυτή η δυσφορία οφείλεται σε φούσκωμα ή λίπος. Οι δύο αυτές καταστάσεις μοιάζουν όταν είναι στην αρχική φάση, αλλά διαφέρουν.

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα ή ενοχλήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν πρόκειται για ένα παρατεταμένο φούσκωμα ή έχετε πάρει 1-2 κιλά.

Φούσκωμα ή λίπος στην κοιλιά: Οι 3 βασικές διαφορές

1. Νιώθετε ότι είναι φουσκωμένη μόνο η περιοχή της κοιλιάς ή και άλλες περιοχές του σώματος, όπως συμβαίνει όταν παίρνετε βάρος;

Το κοιλιακό λίπος μπορεί να σημαίνει ότι έχετε λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά δεν είναι μόνο εκεί. Μπορεί να έχετε πάρει βάρος στη μέση, την πλάτη, τους γλουτούς.
Αντίθετα, το φούσκωμα είναι μόνο στην κοιλιά και το στομάχι.

2. Η περιοχή της κοιλιάς είναι πιο σκληρή απ΄ ότι συνήθως ή μαλακή.

Το φούσκωμα στην κοιλιά, δίνει την αίσθηση ότι η κοιλιά σας είναι σκληρή και σφιχτή.

Αντίθετα το επιπλέον εντοπισμένο βάρος, έχει μία πιο μαλακή αίσθηση. Επίσης, αν μπορείτε να πιάσετε εύκολα και να κρατήσετε με τα δύο σας δάχτυλα ένα σημείο του στομαχιού ή της κοιλιάς, τότε μιλάμε για επιπλέον κιλά και όχι για φούσκωμα.

3. Νιώθετε συνέχεια ότι σας πιέζει το παντελόνι, είτε έχετε φάει, είτε όχι, πρωί ή βράδυ;

Η δυσκολία στο να κουμπώσετε το παντελόνι ή ή αίσθηση φουσκώματος όλη την ημέρα, ανεξάρτητα από το αν έχετε φάει ή όχι, δείχνει πως έχετε πάρει βάρος.

Το φούσκωμα δεν είναι σταθερό, ακόμα και αν έχετε προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Αντίθετα, η συσσώρευση σπλαχνικού λίπους το οποίο είναι ένας από τους γνωστούς καρδιαγγειακούς παράγοντες, είναι κάτι που δεν φεύγει μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Η λατρεία στα παιδιά και το μότο της ισχυρής γυναίκας, που ανέλαβε την «Κιβωτό» – Ποια είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Πέντε πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πάντα στο σπίτι, πριν έρθουν οι επισκέπτες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.