Πέντε πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πάντα στο σπίτι, πριν έρθουν οι επισκέπτες

Όσο και αν το σπίτι σας είναι καθαρό, πάντα πρέπει να καθαρίζετε πριν υποδεχθείτε επισκέπτες, ειδικά τώρα που οι γιορτές ξεκινούν.

Δεν χρειάζεται να καθαρίσετε το σπίτι σας από πάνω προς τα κάτω πριν φτάσουν οι επισκέπτες, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να προσέξετε, ειδικά τους χώρους που είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθούν από τους φιλοξενούμενους.

Το σπίτι σας είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σας, επομένως θέλετε να είναι καθαρό και όμορφο για να υποδέχεστε τους επισκέπτες και να δίνετε τον τόνο ζεστασιάς στη διαμονή τους.

Αλλά δεν χρειάζεται να αγχωθείτε. Ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να καθαρίσετε πρώτα τις κύριες περιοχές του σπιτιού σας που βλέπουν τους επισκέπτες. “Ξεκινήστε από την εξώπορτα και την είσοδο, πηγαίνετε στο κύριο σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα και το μπάνιο, αλλά μην παραβλέπετε πιο οικείους χώρους, όπως τα δωμάτια, γιατί μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν.

Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία, φτιάξτε μια λίστα ελέγχου με τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να καθαρίσετε ή να ελέγξετε ότι είναι καθαρά πριν φτάσουν οι επισκέπτες — από περιοχές του σπιτιού με μεγάλη κίνηση, όπως η είσοδος, μέχρι τα σκεύη σερβιρίσματος.

Πέντε πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πάντα πριν έρθουν οι επισκέπτες

Η είσοδος του σπιτιού και το χολ

Αν και είναι μια περιοχή του σπιτιού που συχνά παραβλέπεται όταν πρόκειται για τον καθαρισμό, η είσοδος του σπιτιού και το χολ είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επισκέπτες. «Μια καθαρή είσοδος παρουσιάζει καλά και το υπόλοιπο σπίτι, είναι η πρώτη εντύπωση.

Τακτοποιήστε

Ευτυχώς, το καθάρισμα και η τακτοποίηση αυτού του χώρου δεν θέλει πολύ χρόνο. Εάν έχετε ένα έπιπλο για παπούτσια ή παλτό, αφαιρέστε τα δικά σας πράγματα και φυλάξτε τα κάπου αλλού για να κάνετε περισσότερο χώρο για τους επισκέπτες που θα έρθουν στο σπίτι και να αφήσουν τα πράγματά τους. Βεβαιωθείτε ότι το χαλί εισόδου είναι καθαρό.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα

Εάν έχετε ένα φωτιστικό στην είσοδό σας, καθαρίστε το από τη σκόνη και αν υπάρχει πρόβλεψη, ρυθμίστε την ένταση. Μία καλή ιδέα είναι να καίει ένα αρωματικό κερί κοντά στην πόρτα.

Healtshtories Πέντε πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πάντα στο σπίτι, πριν έρθουν οι επισκέπτεςΤουαλέτα

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο σας είναι έτοιμο για τους επισκέπτες. Έχετε αρκετό χαρτί υγείας; Ο νιπτήρας και το ντους είναι καθαρά; Μην παραβλέπετε αυτές τις λεπτομέρειες όταν προετοιμάζετε τον χώρο σας.

Είδη υγιεινής

Εάν δεν έχετε καθαρίσει τα είδη υγιεινής, όπως το ντους, την μπανιέρα, την τουαλέτα ή τον νιπτήρα, πρόσφατα, θα πρέπει να το κάνετε πριν φτάσουν οι επισκέπτες.

Πετσέτες και χαλάκι μπάνιου

Δεν θέλετε οι επισκέπτες του σπιτιού να σκουπίζουν τα χέρια τους σε βρώμικες υγρές πετσέτες. Γι αυτόν τον λόγο, να πλύνετε τις πετσέτες μπάνιου και να έχετε κάπου μικρά πετσετάκια και ένα καλαθάκι για να βάζουν οι επισκέπτες σας τις χρησιμοποιημένες πετσέτες. Επίσης θα πρέπει το χαλάκι του μπάνιου να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από τρίχες.

Ελέγξτε τις προμήθειες

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν έχετε επισκέπτες είναι να τελειώσει το χαρτί υγείας. Προμηθευθείτε από πριν και αφήστε σε κάποιο σημείο μερικά ρολά χαρτιά υγείας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι υπάρχει αρκετό σαπούνι, ενώ δεν είναι κακή ιδέα να έχετε σε ένα άλλο σημείο μωρομάντηλα και αντισηπτικά.

Κρεβατοκάμαρα

Οι κρεβατοκάμαρες θα πρέπει επίσης να είναι καθαρές και τακτοποιημένες, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αφήσουν οι επισκέπτες τα παλτό τους ή να χρειαστεί ένας χώρος για μία ιδιαίτερη συζήτηση 2-3 ατόμων. Σκεφθείτε ότι αν οι φιλοξενούμενοι έχουν μωρό, ότι μπορεί να χρειαστούν έναν χώρο για να αλλάξουν πάνες ή να το κοιμίσουν με ησυχία.

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού σας — και είναι ένα σημείο όπου οι επισκέπτες θα βρεθούν οπωσδήποτε για να δουν αν μπορούν να βοηθήσουν, να γεμίσουν τα ποτήρια τους με ποτό ή νερό ή να πετάξουν σκουπίδια, οπότε θα πρέπει να την προετοιμάσετε για πολλή κίνηση.

Healtshtories Πέντε πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πάντα στο σπίτι, πριν έρθουν οι επισκέπτες

Καθαρές Επιφάνειες
Κρατήστε τα ντουλάπια σας καθαρά και τακτοποιημένα και φροντίστε να σκουπίσετε καλά τους πάγκους της κουζίνας σας και τις επιφάνειες που πιάνουμε πολύ συχνά, όπως η λαβή της πόρτας του ψυγείου και η βρύση. Μια καθαρή κουζίνα διατηρεί την υπηρεσία φαγητού και ποτών σας υγιεινή για τους καλεσμένους σας.

Είδη σερβιρίσματος
Αν έχει περάσει καιρός από τότε που είχατε καλεσμένους, τα είδη σερβιρίσματος είναι πιθανό να χρειαστούν ένα καθάρισμα. Εξοικονομήστε χρόνο την ημέρα της εκδήλωσης καθαρίζοντας αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης εκ των προτέρων. «Έχετε πάντα τα σκεύη σερβιρίσματος, τις πιατέλες, τα γυάλινα σκεύη και τα ποτήρια καθαρά και έτοιμα για φιλοξενία, κάτι που σας δίνει επιπλέον χρόνο για να περάσετε ώρα με τους καλεσμένους. Μπορείτε να έχετε καθορίσει ένα σημείο στην κουζίνα για τα πιάτα και τα ποτήρια που θα χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ανοίγετε ντουλάπια. Καλό είναι να καθορίσετε και έναν χώρο για να αφήνετε τα βρώμικα πιάτα, ανάμεσα στο πλυντήριο πιάτων και τον νεροχύτη και έτσι ο υπόλοιπος χώρος της κουζίνας θα είναι καθαρός και τακτοποιημένος.

Αφαιρέστε τις οσμές
Το άρωμα του χθεσινού δείπνου μπορεί να μην είναι εμφανές για εσάς, αλλά μπορεί να είναι αναγνωρίσιμο στους καλεσμένους σας. Εξαλείψτε ανεπιθύμητες οσμές και καθαρίστε το εσωτερικό του κάδου σκουπιδιών της κουζίνας σας. Μπορείτε επίσης να αφήσετε ένα μπολ με λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα στον πάγκο όλη τη νύχτα για να απορροφήσει τυχόν άσχημες μυρωδιές.

Επιφάνειες

Υπάρχουν κάποια πράγματα στο σπίτι σας που οι επισκέπτες θα αγγίξουν περισσότερο. Πρέπει να καθαρίζετε επιφάνειες, όπως πόμολα και λαβές, διακόπτες φώτων, τηλεχειριστήρια και βρύσες.

Δάπεδα

Τα δάπεδα έχουν όλη τη βρωμιά και τη σκόνη που εισέρχεται στο σπίτι, επομένως το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και ή το σφουγγάρισμα είναι απαραίτητο πριν καλωσορίσουμε τους επισκέπτες. Ελέγξτε για τυχόν βρωμιά της τελευταίας στιγμής που μπορεί να έχει γίνει από παιδιά ή κατοικίδια.

Πηγή: marthastewart.com

Διαβάστε επίσης

Φάρμακο μπορεί να καθυστερήσει τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 – Έγκριση από τον FDA

Η λατρεία στα παιδιά και το μότο της ισχυρής γυναίκας, που ανέλαβε την «Κιβωτό» – Ποια είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.