Δύο νέοι θάνατοι από ευλογιά των πιθήκων – Συνεδρίαση και πάλι του ΠΟΥ

Άλλοι δύο νέοι θάνατοι από ευλογιά των πιθήκων καταγράφηκαν από τον ΠΟΥ μετά την τελευταία επικαιροποίηση των στοιχείων στις 27 Ιουνίου, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την νόσο από την αρχή του έτους ανήλθε σε τρεις.

Η έκθεση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων και τους θανάτους

Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η νόσος έχει εξαπλωθεί σε νέες περιοχές, καθώς κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκαν σε 9 ακόμη χώρες, εδάφη και περιοχές.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 77% από την τελευταία έκθεση φθάνοντας τα 6.027, σημείωσε ο ΠΟΥ, με την πλειονότητά τους να σημειώνεται στην περιοχή της Ευρώπης.

Ωστόσο, και οι τρεις θάνατοι σημειώθηκαν στην Αφρική, σύμφωνα με την έκθεση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τα επικαιροποιημένα στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι πάνω από το 99% των κρουσμάτων για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες για το φύλο των νοσήσαντων έχουν καταγραφεί μεταξύ ανδρών.

“Το ξέσπασμα της νόσου συνεχίζει να επηρεάζει κυρίως άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες και έχουν αναφέρει ότι είχαν πρόσφατα σεξουαλική συνεύρεση με έναν ή με πολλούς συντρόφους, χωρίς να διακρίνεται επί του παρόντος μετάδοση πέραν των δικτύων αυτών”, όπως επισημαίνεται στην έκθεση.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη θα συγκαλέσει νέα συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί τον χαρακτηρισμό του ξεσπάσματος σε “υγειονομική έκτακτη ανάγκη παγκόσμιου ενδιαφέροντος” –το ανώτατο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ–κατά την εβδομάδα που ξεκινάει στις 18 Ιουλίου ή και νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός διευθυντής της.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους πρόκειται επίσης να συναντηθεί σήμερα με τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΠΟΥ, η Ισπανία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 802 κρούσματα.

Διαβάστε επίσης

Πώς να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα

Γεννήθηκε μωρό με 4 χέρια και 4 πόδια

Σε έλλειψη είναι περισσότερα από 400 φάρμακα – Μέχρι και 30 μέρες περιμένουν οι ασθενείς για να βρουν το φάρμακό τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.