Απίστευτο: Σύλληψη του πρόεδρου ΚΥ Μήλου γιατί έφτιαξε χώρο για τη στέγαση γιατρού – Παρέμβαση Πλεύρη

Αίσθηση προκαλεί η απίστευτη είδηση ότι συνέλαβαν τον πρόεδρο του ΚΥ Μήλου επειδή έφτιαξε χώρο για να στεγαστεί ο νέος γιατρός του νησιού, αφού δεν βρέθηκε διαθέσιμο κατάλυμα. Η άλλη λύση θα ήταν να κοιμάται ο γιατρός στο αμάξι του!

Ο Δήμαρχος έδωσε την εντολή να συλληφθεί ο πρόεδρος του ΚΥ Μήλου

Ο Δήμαρχος της Μήλου έδωσε την εντολή να συλληφθεί ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού επειδή διαμόρφωσε χώρο στο κέντρο προκειμένου να στεγαστεί εκεί προσωρινά ο γιατρός.

Για την απίστευτη υπόθεση μίλησε το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Open, ο οποίος δήλωσε εξοργισμένος για τη συμπεριφορά του Δημάρχου.

«Έχω απόλυτη εικόνα για το κέντρο υγείας της Μήλου, επειδή την Πέμπτη το βράδυ πληροφορήθηκα ότι κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μήλου.

Επικοινώνησα μαζί του και πράγματι του είχε γίνει μήνυση από τον Δήμαρχο. Μίλησα και με την αστυνομική διεύθυνση να ενημερωθώ για το τι γίνεται.

Ζήτησα από τον πρόεδρο, επειδή ήταν προδήλως συκοφαντικά όσα αναφέρθηκαν για τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας, να μηνύσει και αυτός τον Δήμαρχο και ειλικρινά, είναι από τα θέματα που είμαι εξοργισμένος.

Δεν βρέθηκε κατάλυμα για τον γιατρό και η μόνη λύση ήταν να κοιμάται στο αμάξι του

Γίνεται μια προσπάθεια να στείλουμε γιατρούς και αυτό το οποίο πήγε να κάνει ο πρόεδρος του ΚΥ Μήλου, επειδή στα νησιά τους θερινούς μήνες δεν βρίσκονται καταλύματα, να γίνει ουσιαστικά μία πρόχειρη παρέμβαση στο περιφερειακό ιατρείο χωρίς να αλλάξει η φυσιογνωμία του.

Η κυριότητα ανήκει στο Δήμο, αλλά θα πρέπει να μπορέσει ουσιαστικά να χωριστεί σε δύο σημεία, ώστε προσωρινά ο γιατρός που θα πάει εκεί πέρα να μην μένει στο αμάξι του, αλλά να μπορεί να μένει σε έναν χώρο έστω αξιοπρεπή, και ο Δήμαρχος αντί να ενδιαφέρεται να έχει γιατρούς το νησί του και τους στέλνει το Υπουργείο γιατρούς, επέλεξε να μηνύσει τον πρόεδρο του κέντρου υγείας γιατί έκανε παρέμβαση μέσα στο κέντρο υγείας .

Αν δεν έχει να μείνει πουθενά ο γιατρός θα φύγει

Προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα της στέγασής του γιατρού, γιατί διαφορετικά ο άνθρωπος το καταλαβαίνετε αν δεν έχει να μείνει πουθενά θα σηκωθεί θα φύγει και δε θα πάρει τη θέση.

Ο Δήμος δεν ενδιαφέρθηκε να βρει κατάλυμα, ενδιαφέρθηκε να μηνύσει τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας. Εμείς συζητάμε με πολλούς Δημάρχους και οφείλω να πω ότι πολλοί Δήμαρχοι κι είναι λογικό συνεργάζονται κι όχι απλά συνεργάζονται, μας παρακαλάνε να στείλουμε γιατρούς και τους διασφαλίζουν και πολύ καλές αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Πλεύρης: Αν η Μήλος μείνει χωρίς ορθοπεδικό θα είναι κατόρθωμα του Δημάρχου

Στη Μήλο δεν μπορώ να το καταλάβω, έγινε μήνυση στον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας γιατί προσωρινά θα έμενε κάπου ο γιατρός να μπορεί να κοιμηθεί μέχρι να βρει κατάλυμα και σήμερα αν η Μήλος μείνει χωρίς ορθοπεδικό θα είναι κατόρθωμα του Δημάρχου και δεν ξέρω αν κρύβονται και πολιτικές σκοπιμότητες για τη συγκεκριμένη πράξη.

Με Δήμαρχο που μηνύει πρόεδρο του κέντρου υγείας μας δεν πρόκειται να επικοινωνήσω. Κάναμε μήνυση κι εμείς..

Θέλω να πω στους κατοίκους της Μήλου ότι δεν είναι ωραίο πράγματα να μηνύεται και να πηγαίνουν στο αυτόφωρο λες και είναι κοινή εγκληματίες, να πηγαίνει ο Πρόεδρος του κέντρου υγείας. Θα μπορούσε ο Δήμαρχος να κάνει μία επικοινωνία με την ΥΠΕ να δοθούν εξηγήσεις να λυθεί το θέμα να βρούμε μία λύση.

Είναι λογική να πηγαίνει στο αυτόφωρο τον πρόεδρο του κέντρου υγείας; Κι εγώ λέω στους κατοίκους της Μήλου ότι θα φροντίσουμε να έχει γιατρούς το νησί, ακόμα κι αν δεν συνεργάζεται και δεν μας βοηθάει η Δημοτική Αρχή, εμείς θα βρούμε τρόπο να έχει γιατρούς το νησί να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες».

Διαβάστε επίσης

Ο Μπραντ Πιτ πιστεύει ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια και αδίκως γίνεται αντιπαθητικός

Ο λόγος που το σκανδιναβικό περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για τη στεφανιαία νόσο

Οι 10 καλύτερες αντικαρκινικές τροφές – Πώς και από ποιες μορφές καρκίνου μας προστατεύουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.