Ο Μπραντ Πιτ πιστεύει ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια και αδίκως γίνεται αντιπαθητικός

O διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ άνοιξε την καρδιά του και μίλησε γι άλλη μία φορά για ένα πρόβλημα υγείας που τον βασανίζει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαγνωσθεί επίσημα με αυτή τη διαταραχή.

Μάλιστα, πιστεύει ότι εξαιτίας αυτού του προβλήματος γίνεται αντικοινωνικός και αντιπαθητικός.

Ο Μπραντ Πιτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό περιοδικό GQ αναφέρθηκε στην προσωποαγνωσία ή «τύφλωση του προσώπου», μια διαταραχή που τον ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια, και η οποία είναι πιθανόν η αιτία για τον χαρακτηρισμό του ως αντικοινωνικό.

Ο ίδιος λέει ότι δεν έχει επίσημα διαγνωστεί, αλλά είναι πεπεισμένος ότι έχει αυτή τη νευρολογική διαταραχή.

 

Μπραν Πιτ: Κανείς δεν με πιστεύει

«Κανείς δεν με πιστεύει!», είπε ο Μπραντ Πιτ στη συνέντευξή του στο GQ όπου μίλησε ξανά για το πρόβλημά του. «Θέλω να γνωρίσω κάποιον που του συμβαίνει το ίδιο», τόνισε ο Μπραντ Πιτ.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Υπήρξε μια χρονιά που μόλις είπα ότι θα το αντιμετωπίσω και θα ρωτήσω τον κόσμο πού γνωριστήκαμε, τελικά έγινε χειρότερο. Οι άνθρωποι προσβλήθηκαν ακόμη περισσότερο και ερμήνευσαν το πρόβλημά μου ως αλαζονεία ή εγωπάθεια. Είναι ένα μυστήριο για μένα. Απλά δεν μπορώ να θυμηθώ το πρόσωπο κάποιου ή κάποιας», είχε πει ο ηθοποιός στο αμερικανικό Esquire το 2013 σχετικά με την προσωποαγνωσία.

Η περίπτωση του Μπραντ Πιτ, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, αποτελεί μυστήριο. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια διαταραχή για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Όσοι πάσχουν από αυτή πρέπει να καταφύγουν σε ορισμένες τεχνικές αναγνώρισης, προκειμένου να μετριάσουν το πρόβλημα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό ορισμένοι ασθενείς να ανακτήσουν τις ικανότητές τους, χωρίς όμως να υπάρχει σαφές πρότυπο.

Η προσωπογνωσία είναι η επιλεκτική διακοπή της αντίληψης προσώπων και ανάλογα με το επίπεδο της διαταραχής των ασθενών, μπορεί να δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν το δικό τους πρόσωπο, ένα οικείο πρόσωπο, τα πρόσωπα αγνώστων, ενώ υπάρχουν κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα πρόσωπο από ένα αντικείμενο.

Αυτή η κατάσταση σχετίζεται με δυσλειτουργία στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την αντίληψη του προσώπου και τη μνήμη. Τα αίτια μπορεί να οφείλονται σε τραύμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, ορισμένες νευροεκφυλιστικές ασθένειες ή ακόμη και με ορισμένους όγκους του εγκεφάλου. Η προσωποαγνωσία μπορεί να συναντάται σε παιδιά με αυτισμό ή σύνδρομο Asperger.

Διαβάστε επίσης

Οι 10 καλύτερες αντικαρκινικές τροφές – Πώς και από ποιες μορφές καρκίνου μας προστατεύουν

Ο λόγος που το σκανδιναβικό περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για τη στεφανιαία νόσο

Δυσφαγία: Πώς ταλαιπωρεί όλες τις ηλικίες;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.