Μίνα Γκάγκα: Έκτακτη επίσκεψη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Έκτακτη επίσκεψη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες αλλά και την κατάσταση που επικρατεί, εν μέσω έξαρσης του 4ου πανδημικού κύματος.

Η κα Γκάγκα βρέθηκε σε όλα τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, και συζήτησε με στελέχη των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών ,όλα τα θέματα λειτουργίας των κλινικών.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,  επισκέφθηκε τη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) για περιστατικά COVID-19, μαζί με τον υπεύθυνο της Μονάδας, αναπληρωτή Καθηγητή Συμεών Μεταλλίδη, ενώ επιτήρησε και τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), κατά τη γενική εφημερία του νοσοκομείου.

Η κα Γκάγκα τόνισε ότι παρά την πίεση, το σύστημα αντέχει χάρη στους ανθρώπους του, οι οποίοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια εργάζονται ασταμάτητα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα όλων των ασθενών. «Ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα μέτρα και να εμβολιαστεί, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος», τόνισε.

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», που έχει νοσηλεύσει μέχρι σήμερα πάνω από 3.000 ασθενείς με COVID-19,  εξήρε τη «σημαντική δουλειά που κάνει όλο το προσωπικό όχι μόνο για τα περιστατικά COVID, αλλά για όλους τους ασθενείς, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο, η κα Γκάγκα αναφέρθηκε ειδικά στη σημασία της συνέχισης των εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως οι μεταμοσχεύσεις, καθώς και η φροντίδα των εγκύων που προσβάλλονται από τη νόσο COVID-19. «Έχει ιδιαίτερη σημασία ο εμβολιασμός των εγκύων, ο οποίος είναι ασφαλής σε κάθε τρίμηνο της κύησης και αποτρέπει τον κίνδυνο τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες όσο και για τα μωρά τους».

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», που βρισκόταν σε εφημερία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε τα ΤΕΠ και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές των Κλινικών COVID-19, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και τους εκπροσώπους των ιατρικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαχείριση περιστατικών COVID.

Τονίστηκε για μια ακόμη φορά, η σημασία του εμβολιασμού για την προστασία όλων των πολιτών και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, στην εξυπηρέτηση των non-COVID ασθενών.

Διαβάστε επίσης 

Δύσκολος Δεκέμβριος για τους ανεμβολίαστους – Τι θα πει ο Θ. Πλεύρης

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Μόνο με μοριακό τεστ, το πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους

Μητσοτάκης: Έχω ζητήσει να ανοίξει η 3η δόση του εμβολίου στους 4 μήνες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.