Σε σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για πολλές χώρες προχωρά η Ευρώπη

Σε σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε πολλές χώρες προχωρά η Ευρώπη αλλά το Συμβούλιο της Ε.Ε. αφαιρεί την Αργεντινή, την Αυστραλία και τον Καναδά από τη λίστα των χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Ειδικότερα, μετά από επανεξέταση βάσει της σύστασης για τη σταδιακή άρση των προσωρινών περιορισμών στα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ, το Συμβούλιο, ενημέρωσε τον κατάλογο των χωρών, ειδικών διοικητικών περιοχών και άλλων οντοτήτων και εδαφικών αρχών για τις οποίες πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών 

Όπως ορίζεται στη σύσταση του Συμβουλίου, ο κατάλογος αυτός θα συνεχίσει να αναθεωρείται κάθε δύο εβδομάδες και, ανάλογα με την περίπτωση, να ενημερώνεται.

Με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σύσταση, από τις 17 Ιανουαρίου 2022 τα κράτη μέλη θα πρέπει να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα εξωτερικά σύνορα για τους κατοίκους των ακόλουθων τρίτων χωρών:

Μπαχρέιν, Χιλή, Κολομβία, Ινδονησία, Κουβέιτ, Νέα Ζηλανδία, Περού, Κατάρ, Ρουάντα, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουρουγουάη, Κίνα, με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης της αμοιβαιότητας.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά για τις ειδικές διοικητικές περιοχές της Κίνας Χονγκ Κονγκ και Μακάο.

Στην κατηγορία των οντοτήτων και των εδαφικών αρχών που δεν αναγνωρίζονται ως κράτη από τουλάχιστον ένα κράτος μέλος, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για την Ταϊβάν θα πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά.

Οι κάτοικοι της Ανδόρας, του Μονακό, του Αγίου Μαρίνου και του Βατικανού θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτοικοι της ΕΕ για τους σκοπούς της παρούσας σύστασης.

Τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των τρίτων χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθεί ο τρέχων ταξιδιωτικός περιορισμός ενημερώθηκαν στις 20 Μαΐου 2021. Καλύπτουν την επιδημιολογική κατάσταση και τη συνολική ανταπόκριση στην COVID-19, καθώς και την αξιοπιστία των διαθέσιμων πληροφοριών και πηγών δεδομένων. Η αμοιβαιότητα θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά περίπτωση.

Οι συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία) συμμετέχουν επίσης σε αυτή τη σύσταση.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης

Επιδημία: Τι εξετάζει η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα

Άλμπερτ Μπουρλά: «Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω… μπορούμε να το πετύχουμε την άνοιξη»

Η απαγωγή ενός κοριτσιού η αφορμή για το σωτήριο «Amber Alert», αλλά αυτή η υπόθεση παραμένει άλυτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.