Οι δωρεές στην Αντικαρκινική Εταιρεία πιάνουν τόπο – Οι ξενώνες, το Κέντρο Υποστήριξης και το ΚΗΝ “Νίκος Κούρκουλος” στη Θεσσαλονίκη

«Η υποστήριξη από δωρεές και η εθελοντική βοήθεια στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έπιασαν τόπο και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΕ Ευάγγελος Φιλόπουλος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του κτιριακού συγκροτήματος της στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται και λειτουργούν οι Ξενώνες φιλοξενίας καρκινοπαθών και το νεότευκτο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος». Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η δημιουργία νέου Κέντρου Υποστηρικτικής Φροντίδας.

Πλήθος Θεσσαλονικέων και Μακεδόνων, με επικεφαλής την πολιτική ηγεσία της περιοχής έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, όπως επίσης και η μεγάλη ευεργέτιδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας η κυρία Μαριάννα Λάτση συνοδευόμενη από την κόρη της Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση και τον σύζυγο της Βύρωνα Βασιλειάδη.

“Μία προσπάθεια χρονών, που ξεκίνησε με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου το 1995, ολοκληρώθηκε πριν ενάμιση περίπου χρόνο και έδωσε στη Θεσσαλονίκη και στον ευρύτερο Μακεδονικό χώρο ένα πρωτότυπο σύγχρονο κέντρο, αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει στην Ελλάδα”, είπε ο κ. Φιλόπουλος τονίζοντας ότι βασικός σκοπός της εκδήλωσης, ήταν να αντικρύσουν οι Θεσσαλονικείς ότι η υποστήριξη που παρείχαν με δωρεές, εθελοντική βοήθεια και με όποιον τρόπο μπορούσαν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έπιασαν τόπο και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

“Είναι σημαντικό στις ημέρες μας τα φιλάνθρωπα αισθήματα να εκφράζονται με έργα ουσίας και όχι με σποραδικές δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις. Είναι υποχρέωση της κάθε Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης να αποδεικνύει ότι χρησιμοποιεί με διαφανή και αποδοτικό τρόπο τα χρήματα που της εμπιστεύονται φιλάνθρωποι συμπολίτες και να δίνει εγγυημένο από εξωτερικούς ελεγκτές απολογισμό για όσα με αυτά πραγματοποιεί”, είπε.

“Άξιο να αναφερθεί ιδιαιτέρως ως παράδειγμα προς μίμηση, συνέχισε, η αμεσότητα και η προθυμία με την οποία η μεγάλη ευεργέτιδα Κα Μαριάννα Λάτση συνέτρεξε στη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας που δικαιωματικά φέρει το όνομα του αείμνηστου συζύγου της Νίκου Κούρκουλου και έτσι η Θεσσαλονίκη κατάφερε να αποκτήσει το δεύτερο αυτοδύναμο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, το ίδιο αξιόπιστο και ίσως λίγο καλύτερο απ’ αυτό της Αθήνας, που έχει θεωρηθεί το στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Καθώς η ηθική δέσμευση της Ε.Α.Ε. στο Θεαγένειο Νοσοκομείο είναι ισχυρή από παλαιά, αφού ο εμπνευστής της δημιουργίας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης υπήρξε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΕ καθηγητής Αλέξανδρος Συμεωνίδης και το οποίο νοσοκομείο στηρίχθηκε με το προϊόν του Πανελλήνιου Αντικαρκινικού Εράνου της Ε.Α.Ε., τις νέες δυνατότητες φροντίδας των ασθενών θα τις διαχειρίζεται το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕ ανακοίνωσε ότι ένα από τα τριώροφα κτίρια των Ξενώνων, θα μετατραπεί σε Κέντρο Υποστηρικτικής Φροντίδας, όπου οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία ή έχουν επιβιώσει από τη νόσο, αλλά παρουσιάζουν προβλήματα, όπως πόνου, κινητικότητας, κούρασης, κατάθλιψης κ.λπ. να μπορούν να βρουν εκεί την κατάλληλη συμβουλή και παρέμβαση για τα προβλήματά τους με ιατρείο πόνου, με κινησιοθεραπεία με χορό, γυμναστική και χρήση πισίνας, βελονισμό, μουσικοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κ.λπ.. όπως συμβαίνει σε όλα τα υγειονομικά προηγμένα κράτη.

Παράλληλα η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία βρίσκεται κοντά στην επιλογή του κατάλληλου χώρου για να δημιουργηθεί ένας Ξενώνας ασθενών τελικού σταδίου όπου οι συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα να θεραπευτούν να μπορούν ζήσουν «ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά». “Είναι ντροπή για τον πολιτισμό και την ανθρωπιά μας το θέαμα των διακομιζόμενων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ασθενών γιατί κανένας δεν μπορεί να τους προσφέρει την ανάλογη φροντίδα, αφού τα νοσοκομεία είναι χώροι για θεραπεία”, τονίστηκε στην εκδήλωση.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ευχαρίστησε για την βοήθεια που προσέφεραν η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και το Υπουργείο Υγείας στην ολοκλήρωση και οργανωμένη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, όπως και όλους για όσο και όσα συνεισέφεραν στο μεγάλο αυτό έργο.

Διαβάστε επίσης

Η λύση ανάγκης του Ολύμπιου, το μέγα ερωτηματικό για τον Πιερρακάκη και ο (κατα)πιεσμένος Θάνος (upd)

6 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ταΐζετε τη γάτα σας, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.