Προσωπικός γιατρός: Επανεκκίνηση μετά τις εκλογές – Η “ντρίπλα” με τους Ιατρικούς Συλλόγους

-

Ο προσωπικός γιατρός, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θεσμοθέτησε ο τέως Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εξακολουθεί να προχωρά, αλλά με αργό ρυθμό. Η προεκλογική περίοδος έχει συντελέσει σε αυτό, ωστόσο, μετά τις εκλογές, αναμένεται επανεκκίνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια, για να προχωρήσει ο εν λόγω θεσμός. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories, ο προσωπικός γιατρός συζητείται ήδη με ιατρικούς συλλόγους και η επόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που θα αναλάβει μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα δώσει επιπλέον κίνητρα, ώστε να δεχτούν περισσότεροι ιδιώτες γιατροί, να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Προσωπικός γιατρός: Το σχέδιο για μετά τις εκλογές

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι νέες συμβάσεις, οι οποίες θα υπογραφούν μετά τις εκλογές, θα είναι “πολλών ταχυτήτων”. Οι γιατροί θα πληρώνονται ανάλογα με τις ώρες, που θα εργάζονται. Παράλληλα οι φορολογικοί συντελεστές θα είναι μειωμένοι.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί θεωρούν ότι το νέο πλαίσιο είναι δεσμευτικό για εκείνους, κάτι που τους αποτρέπει από το να ενταχθούν με προθυμία στο νέο σύστημα. Όπως υποστηρίζουν, θα πρέπει να περιορίζονται στους πολίτες, που θα έχουν εγγράψει στις λίστες τους, καθώς το ωράριο δεν θα τους επιτρέπει να βλέπουν ασθενείς ιδιωτικά και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα εργαζόμενοι στα ιατρεία τους.

Επιπλέον θα περιοριστούν και τα εισοδήματα, που προβλέπονται για τον προσωπικό γιατρό, τα οποία, μάλιστα, θα είναι και φορολογημένα.

Πού βρισκόμαστε τώρα

Από τα 8 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είναι δικαιούχοι, έχουν εγγραφεί συνολικά 5 εκατομμύρια. Δηλαδή τρία εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν επιλέξει ακόμη τον σύμβουλο υγείας τους.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2,4 εκατομμύρια ραντεβού.

Όσον αφορά στους γιατρούς, ως τώρα έχουν ενταχθεί στο σύστημα περίπου 3.500. Ο αριθμός είναι μικρός και δεν επαρκεί, ώστε να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες. Η, δε, Αττική παραμένει “αγκάθι”. Εξίσου “αγκάθι” είναι και οι παιδίατροι, που έχουν διαμηνύσει ότι, εάν δεν ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα, δεν θα συμμετάσχουν στον προσωπικό γιατρό.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να θέσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της την εύρυθμη λειτουργία του νέου θεσμού, υιοθετώντας ένα μοντέλο, που θα φέρει κι άλλους γιατρούς στο σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιες εξετάσεις και άγχος: Οι πεταλούδες στο στομάχι και η διαχείριση του στρες

Πρύτανης ΕΚΠΑ για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Περιβαλλοντική συνείδηση στην ακαδημαϊκή κοινότητα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.