Προσωπικός γιατρός: Πάνω από 2 εκατ. πολίτες έχουν, ήδη, εξυπηρετηθεί, τι παραμένει “αγκάθι”

Ο προσωπικός γιατρός είναι ένα από τα μεγάλα “στοιχήματα” του Υπουργείου Υγείας, που, όμως, βλέπει να αποτελεί “αγκάθι”, καθώς υλοποιείται αργά και με δυσκολίες. Μέχρι τώρα, πάντως, έχουν ήδη εξυπηρετηθεί πάνω από δύο εκατ. πολίτες. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στο Table for two του mononews, που θα μεταδοθεί το Μεγάλο Σάββατο.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, τους τελευταίους έξι μήνες, από τον περασμένο Νοέμβριο, πάνω από δύο εκατ. 100 χιλιάδες πολίτες έχουν επισκεφθεί τον προσωπικό γιατρό της επιλογής τους και έχουν εξυπηρετηθεί τουλάχιστον μία φορά.

“Από τα 4 εκατ 800 χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα, περίπου οι μισοί έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών του προσωπικούς γιατρού”, ανέφερε ο κ. Πλεύρης

“Ο στόχος είναι να φτάσουμε τα 8,5 εκατ. αλλά πρέπει να βρεθούν παραπάνω γιατροί και παράλληλα να “ρολάρει” το σύστημα, πρέπει αυτοί, που έχουν ενταχθεί, να βλέπουν τις υπηρεσίες, οι οποίες προσφέρονται”, πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας.

- Advertisement -

Έρχεται ο ψηφιακός ιατρικός φάκελος

Οι περισσότεροι από αυτούς τους πολίτες έχουν, ήδη, φτιάξει τον προσωπικό τους φάκελο υγείας. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος γιατρός, που τους παρακολουθεί, στον οποίον μπορούν να απευθυνθούν, εάν χρειαστούν ραντεβού για εξετάσεις, διάγνωση, συζήτηση για κάποια θεραπεία κτλ.

“Μόλις γίνει και η ψηφιακή διασύνδεση του φακέλου υγείας, θα έχουμε πάνω από 2 εκατ. έτοιμους ιατρικούς φακέλους. Μέσα στο 2023 θα έχουμε τα πρώτα οφέλη από το νέο θεσμό. Πρέπει ο πολίτης να πειστεί να έχει έναν γιατρό αναφοράς, όχι επειδή του τον επιβάλλει κάποιος, αλλά γιατί είναι καλό για την παρακολούθηση της υγείας του”, επεσήμανε ο κ. Πλεύρης.

Προσωπικός γιατρός: “Αγκάθι” οι λίγοι εγγεγραμμένοι γιατροί

Μέχρι τώρα περίπου 3.500 γιατροί έχουν ενταχθεί στο σύστημα. Το γεγονός ότι χρειάζονται ακόμη περισσότεροι, ειδικά στην Αττική, για να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών, παραμένει “αγκάθι” για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που ενώ πιστεύει πολύ στον εν λόγω θεσμό και δίνει κίνητρα, δεν βλέπει ανταπόκριση, καθώς προχωρά μετ’ εμποδίων.

Για αυτόν τον λόγο και η εφαρμογή των ποινών για τους πολίτες, που δεν έχουν εγγραφεί, μετατέθηκε για την 1η Οκτωβρίου του 2023.

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας έχει δεσμευθεί προσωπικά ότι, από τη στιγμή που δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικών γιατρών για την κάλυψη όλων πολιτών, δεν πρόκειται να ισχύσουν οι ποινές για τους μη εγγεγραμμένους.

Στις ηλικίες άνω των 70 χρόνων πάνω από επτά στους δέκα (ποσοστό 73%) έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό.

Διαβάστε επίσης

Πάσχα: SOS ιατρικές συμβουλές για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες εκπλήξεις

Αυγό: Τι χρώμα πρέπει να έχει ο κρόκος και ποια η σημασία του

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.