Άδωνις: Ο Κασσελάκης ζητά μείωση των δαπανών για την Υγεία, αφού τώρα είναι στο 5,8% του ΑΕΠ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε άμεσα στις αναφορές που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για τις δαπάνες της Δημόσιας Υγείας και με διαγράμματα απέδειξε ότι οι πιστώσεις για την υγεία είναι πάνω από όσα ζητάει ο κ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο open είπε ότι “θα αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ αν γίνει πρωθυπουργός” και αμέσως ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε.

Σε ανάρτησή του την οποία συνοδεύει από διαγράμματα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης  «ζητάει να μειώσουμε τις δαπάνες για την υγεία» υπενθυμίζοντας ότι το 2022 ήταν στο 5,1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, και «τώρα τις υπολογίζουμε περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ».

Ο υπουργός Υγείας σημειώνει, μάλιστα, ότι «η δημόσια δαπάνη από 8.634 εκατ. το 2018 έχει φτάσει στα 10.881 το 2022 και έχει επιπλέον αύξηση το 2023 και 2024»

Τι έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδη για όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης 

Ο @skasselakis ζήτησε σήμερα στο @opentvgr ότι οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να πάνε τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με την @StatisticsGR
το 2022 ήταν ήδη 5,1% και ανέβηκαν και το 2023 και ανεβαίνουν εκ νέου του 2024. Τώρα τις υπολογίζουμε περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ. Άρα ο Πρόεδρος του @syriza_gr ζητάει να τις μειώσουμε. Η δημόσια δαπάνη από 8634 εκατ. το 2018 έχει φτάσει 10881 το 2022 και έχει επιπλέον αύξηση το 2023 και 2024

Εικόνα

Εικόνα

 

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Παράλληλα σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά μετά τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο ΟΡΕΝ «το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα». Παράλληλα υπενθυμίζει ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η υπόσχεσή του ήταν για δαπάνες 7,7% για τη δημόσια υγεία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ (από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Σύρου)

Διαβάστε επίσης

Πνευμονική εμβολή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Γιάννης Καλλιάνος: Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου στο νοσοκομείο θα το πληρώσουν ακριβά

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.