Η Μίνα Γκάγκα στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη

Με τη συμμετοχή της στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη, αποχαιρετά τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας η Μίνα Γκάγκα.

Healthstories Η Μίνα Γκάγκα στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη
Ο γενικός Δ/ντής του ΠΟΥ Tedros Ghebreyesus και η κα. Μίνα Γκάγκα

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – World Health Assembly- η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας και μέλος του Standing Committee του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, είχε συναντήσεις με τον Διευθυντή του Π.Ο.Υ., Dr Tedros Ghebreyesus και με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Π.Ο.Υ., Dr Hans Kluge, στις οποίες συμμετείχε και ο Πρέσβης Αλέξανδρος Παπαϊωάννου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Γενεύη, ο οποίος τιμά με την εξαιρετική του δουλειά τη χώρα μας.

Η Μίνα Γκάγκα στη Συνέλευση του ΠΟΥ

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας αλλά και η ετοιμότητα για οποιαδήποτε νέα κρίση, ένα σχέδιο που πρέπει να υπογραφεί έως το 2024 από όλες τις χώρες μέλη.

Ο Πρέσβης Αλέξανδρος Παπαϊωάννου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Γενεύη, η Μίνα Γκάγκα και ο Δ/ντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ Dr Hans Kluge

Και οι δύο Διευθυντές εξήραν τον ρόλο της Ελλάδας και το πόσο βοηθητικό για όλο τον Π.Ο.Υ. είναι το Γραφείο Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, που εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Doctor Tedros Ghebreyesus και λειτουργεί στην Αθήνα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η έρευνα People’s Voices που γίνεται σε όλον τον κόσμο, σχετικά με το πώς αισθάνονται οι πολίτες για τα συστήματα υγείας σε κάθε χώρα και τις αλλαγές που θέλουν. Η παρουσίαση της έρευνας People’s Voices, που τελεί υπό τη μέριμνα και του Υπουργείου Yγείας της Ελλάδας, έγινε από την επικεφαλής, Prof Margaret Kruk του Harvard και υπεύθυνη της ομάδας Quest. Τη συνάντηση άνοιξαν η Αναπληρώτρια Yπουργός, Μίνα Γκάγκα και η Dr Natasha Azzopardi- Muskat του Π.Ο.Υ. Η σχετική έρευνα θα ολοκληρωθεί και για την Ελλάδα στο επόμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης

Αναστασία Κοτανίδου: Χρέος μου να ανταποκριθώ

Ο «κιτρινόμαυρος» Κυριάκος, ο πιεστικός Απόστολος και ο άγνωστος Χ στο Υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.