Πλεύρης: Πάνω από 2.400 οι προσελεύσεις στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου την Κυριακή, χωρίς κανένα ράντζο

Εξαιρετικά δύσκολες ήταν οι τελευταίες μέρες για τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, καθώς η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν ράντζα το Σάββατο.

Ωστόσο, με την εφαρμογή έκτακτου σχεδίου του υπουργείου Υγείας, του ΕΚΑΒ και των ΥΠΕ, την Κυριακή που η προσέλευση των πολιτών ήταν ακόμα μεγαλύτερη, δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί κανένας σε ράντζο.

Αυξημένες προσελεύσεις ασθενών στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου υπήρξαν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, το Σάββατο πάνω από 2.300 πολίτες κατέφυγαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, αλλά αναπτύχθηκαν ελάχιστα ράντζα. Συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό καταγράφηκαν 870 προσελεύσεις ασθενών, αλλά δεν χρειάστηκε να αναπτυχθούν ράντζα, ενώ στο Αττικόν Νοσοκομείο οι προσελεύσεις ήταν 1.001 και 12 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε ράντζα για λίγες ώρες.

Αναλυτικά ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε το Σάββατο στο twitter:

«Η χθεσινή δύσκολη εφημερία ξεπέρασε τις 2.300 προσελεύσεις στην Αττική. Εφημερία Ευαγγελισμού με 870 προσελεύσεις και 0 ράντζα και Αττικού με 1.001 προσελεύσεις και 12 ράντζα που απορροφούνται άμεσα. Με το σχέδιο υποστήριξης των εφημεριών τα ράντζα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας».

Δύσκολη μέρα και η Κυριακή για τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου

Χειρότερη ήταν η εικόνα την Κυριακή, καθώς αυξήθηκαν οι προσελεύσεις των ασθενών αλλά δεν αναπτύχθηκαν ράντζα.

Με νέα του ανάρτηση ο υπουργός Υγείας αναφέρει:

“Οι χθεσινές προσελεύσεις των πολιτών στα νοσοκομεία μας στο λεκανοπέδιο ξεπέρασαν τις 2.400. Επικουρικές κλίνες – ράντζα σε όλες τις νοσηλευτικές δομές 0.

Η βελτίωση των συνθηκών γίνεται με σχέδιο, προσπάθεια και συνεργασία”.

Διαβάστε επίσης

Δυσγευσία στην εγκυμοσύνη: Όταν όλα έχουν άσχημη γεύση

Μεγάλη διασπορά της COVID-19 στην κοινότητα – 1η σε κρούσματα στους άνω των 65 η Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.