Γκάγκα: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα χρειαστούν ξανά – Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής για τα σχολεία

Την εκτίμηση ότι ο κορονοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης και δεν θα χρειαστούμε στο εξής τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως, αναμένεται η απόφαση για τα σχολεία και εκτίμησε πως οι μαθητές δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες.

Γκάγκα: Έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού

«Θεωρούμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε φέτος πιο χαλαρά, καθώς έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν αυξάνονται», σημείωσε, επισημαίνοντας μάλιστα πως στην Κρήτη το ιικό φορτίο είναι χαμηλότερο από ό,τι ένα μήνα πριν.

«Ο κορονοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης. Αυτό φαίνεται πως ισχύει διεθνώς», τόνισε η κα Γκάγκα. Εκτίμησε μάλιστα πως δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη, λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορονοϊός «μάς έβγαλε πολλές φορές ψεύτες».

«Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια», είπε.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα λάβει τις αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργία τους, πάντως φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν «λίγο πιο χαλαρά» και «μάλλον» χωρίς μάσκες. «Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορονοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης, αυτό φαίνεται διεθνώς», ανέφερε τέλος η κα Γκάγκα.

Την Τρίτη 30/8 η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα σχολεία 

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη (30/8) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, όπως προανήγγειλε μιλώντας στο Μega, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Έχουμε δύο εβδομάδες ακόμα να ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στο πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία. Οπότε κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα, που ήταν τα συνεχόμενα τεστ, είπε ο Θ. Πλεύρης προσθέτοντας: «Πρέπει να είναι στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουνε  το νόημα, το οποίο είχανε την προηγούμενη περίοδο. Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά -δεν λέω μόνο για τα σχολεία- περισσότερο θέλουμε να έχει μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα».

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς υποχρεωτικά μέτρα κατά της πανδημίας

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να επηρεάσει τα μάτια και την όραση

Γιατί είναι αγενές να ακουμπάμε τους αγκώνες στο τραπέζι όταν τρώμε – Η εξήγηση πίσω από τον παρωχημένο κανόνα

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.