Πλεύρης: Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς υποχρεωτικά μέτρα κατά της πανδημίας

“Βούλησή μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς υποχρεωτικά μέτρα κατά της πανδημίας”, ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιθυμεί είναι να μην εφαρμοσθούν υποχρεωτικά μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας. Άλλωστε αυτή την εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για το θέμα αυτό, όπως και για τη χρήση της μάσκας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στο MEGA το υπουργείο Υγείας είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα αυτό, ενώ επιθυμία όλων είναι η λειτουργία των σχολείων να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα.

Η λογική είναι να μην έχουμε μέτρα στα σχολεία

«Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία» είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα».

«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν, θα είναι ήπια» κατέληξε.

Παγώνη: Δεν έχει νόημα να πάνε τα παιδιά με μάσκες στα σχολεία

Mε τη σειρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με μάσκες.

Εξηγώντας το σκεπτικό της, ανέφερε ότι το καλοκαίρι όλοι πήγαν διακοπές με γνωστούς και φίλους, έδιναν φιλιά και αγκαλιές με τους παππούδες και έπαιζαν σε παιδότοπους, αλλά τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν μειωθεί, όπως και οι νοσηλείες.

Με αυτά δεδομένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να πούμε στα παιδιά να φορέσουν μάσκα στις 12 Σεπτεμβρίου για να πάνε στο σχολείο.
Κάλεσε ωστόσο τους γονείς να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά τους πριν τα στείλουν στις σχολικές αίθουσες.

«Τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες και σε περίπτωση που έχουμε κάποια επιπλοκή, που έχουμε δείκτες ανεβασμένους η επιτροπή εδώ είναι, να εισηγηθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Αλλά όχι να φυλακίσουμε τα παιδιά τώρα και να τα στείλουμε με μάσκες στα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης

Τι λέει το ECDC για τα σχολεία και για τους θανάτους στην Ελλάδα

Γιατί είναι αγενές να ακουμπάμε τους αγκώνες στο τραπέζι όταν τρώμε – Η εξήγηση πίσω από τον παρωχημένο κανόνα

Πάλεψε με αγέλη σκύλων στο ηφαίστειο Σουσάκι για να σώσει 3 παιδιά – Η συγκλονιστική αφήγησή του

Οι αθώες τροφές με την κρυφή ζάχαρη που μας φορτώνουν θερμίδες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.