Πλεύρης: Η Ελλάδα έχει την 6η χαμηλότερη θέση στον δείκτη υπερβάλλουσας θνησιμότητα της ΕΕ

Η χώρα μας έχει την 6η χαμηλότερη τιμή στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ, αναφορικά με τον κορονοϊό, ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ως υπερβάλλουσα θνησιμότητα ορίζεται η διαφορά ανάμεσα στον αριθμό των θανάτων από κάθε αιτία σε μια ορισμένη χρονική περίοδο σε σχέση με τον αναμενόμενο αριθμό θανάτων με βάση τις τάσεις των προηγουμένων ετών.

 

Νωρίτερα, ο  υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι η συζήτηση σχετικά με τη μάσκα θα επικεντρωθεί σε δύο φάσεις. Στο πού και αν χρειαστεί να είναι υποχρεωτική, όπως είναι στα νοσοκομεία, στα ΜΜΜ και στα πλοία και πού θα υπάρξει σύσταση.

Ο κ.Πλεύρης ανέφερε πάντως πως η γενικότερη κουλτούρα «θέλει» ένα νέο πλαίσιο συστάσεων. «Στον απόλυτο ήπιο βαθμό, αν χρειαστούν σε συγκεκριμένους χώρους να επεκταθεί η χρήση της μάσκας, τότε θα το εξετάσουμε. Ο χειμώνας έχει κι άλλους παράγοντες που επιβαρύνουν, όπως η γρίπη, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει και ο κορονοϊός θα πρέπει να υπάρχει μία στρατηγική, όπως εμβολιασμός, προκειμένου να προστατέψουμε τις ευάλωτες ομάδες», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Πλεύρης για επιστροφή στα σχολεία

Αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών και των καθηγητών στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης, επισήμανε πως μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξει συζήτηση με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ,σχετικά το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί στα σχολεία.

«Η λογική μας και στα σχολεία θα είναι να πάμε σε ήπιους περιορισμούς. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουμε συζητήσει», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Επικαιροποιημένα εμβόλια 

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα εμβόλια, τονίζοντας πως αυτά που είναι τώρα διαθέσιμα στη χώρα μας προστατεύουν από τη βαριά νόσηση γι΄αυτό θα πρέπει να εμβολιαστούν κυρίως οι άνω των 60 ετών.

«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θεωρούμε πως θα υπάρχουν εντός του έτους, ωστόσο ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν τώρα», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης : Υπό εξέταση η επιστροφή της μάσκας

Μεταλλάξεις : Κυρίαρχη παραμένει η Όμικρον στη χώρα μας

Όγκοι εγκεφάλου: O ρόλος της τεχνολογίας στην αντιμετώπισή τους

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.