Μεταλλάξεις : Κυρίαρχη παραμένει η Όμικρον στη χώρα μας

Κυρίαρχη παραμένει η παραλλαγή Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της, στη χώρα μας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 28 διαφορετικά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος/υπό διερεύνηση/υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος του ιού SARS CoV-2 από 59.729 αλληλουχηθέντα δείγματα (58.999 προερχόμενα από εγχώρια κρούσματα και 730 από εισαγόμενα).

Κατά τη διάρκεια του διμήνου πριν τις 29 Ιουλίου 2022, οι δύο πιο συχνές υπο-παραλλαγές του στελέχους Όμικρον που απομονώθηκαν από εγχώρια δείγματα από τυχαία δειγματοληψία ήταν το BA.5 με ποσοστό 70.0%, ακολουθούμενο από το BA.2 με ποσοστό 18.2%.

Όμικρον: Οι μισοί που νόσησαν δεν γνωρίζουν ότι μολύνθηκαν

Στο μεταξύ,Αμερικανοί επιστήμονες, σε έρευνά τους, διαπίστωσαν ότι περισσότεροι από τους μισούς που έχουν νοσήσει με την παραλλαγή «Ο» της ασθένειας Covid-19 (ποσοστό 56%) δεν το γνωρίζουν καν. Αιτία, το γεγονός ότι δεν είχαν συμπτώματα ή τα συμπτώματά τους ήταν πολύ ελαφρά.

Η μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 17 Αυγούστου στο JAMA Network Open πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του  Ινστιτούτου Έρευνας για την Υγιή Γήρανση στο Ινστιτούτο Καρδιάς Cedars-Sinai Smidt, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες, και τα εργαστήρια Abbott, ερεύνησε 210 εργαζόμενους και ασθενείς στο Cedars-Sinai που παρείχαν στο τουλάχιστον δύο δείγματα αίματος για εξέταση αντισωμάτων — ένα πριν από την έκρηξη της παραλλαγής Όμικρον και ένα μετά. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα επίπεδα αντισωμάτων στον ιό SARS-CoV-2.

Τα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν εμβολιασμένα και οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα δύο διαφορετικών τύπων αντισωμάτων: εκείνων που παρήγαγε το ανοσοποιητικό σύστημα ως απόκριση στα εμβόλια και εκείνων που παρήγαγε το ανοσοποιητικό σύστημα μετά τη μόλυνση με τον ιό.

Στην αρχή της μελέτης, όλοι οι εθελοντές έπρεπε να έχουν επίπεδα αντισωμάτων που προκαλούνται από μόλυνση κάτω από ένα ορισμένο όριο, υποδεικνύοντας ότι δεν είχαν πρόσφατα μολυνθεί από τον ιό. Με αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε αύξηση των επιπέδων αντισωμάτων χρησίμευε ως υποκατάστατο μιας λοίμωξης. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης έρευνες για την υγεία που περιγράφουν τα συμπτώματά τους και οποιαδήποτε μοριακή εξέταση για COVID-19, για να προσδιορίσουν εάν είχαν λοίμωξη κατά την περίοδο της μελέτης.

Διαβάστε επίσης 

Παραλλαγή Όμικρον:Έως και 1.000 φορές πιο επικίνδυνοι για μετάδοση οι φορείς της 

Πλεύρης : Υπό εξέταση η επιστροφή της μάσκας

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.