Πλεύρης : Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν οδηγεί σε μέτρα

Την εκτίμηση πως δεν χρειαστούν μέτρα κοινωνικής απομόνωσης και υποχρεωτικών περιορισμών, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ. Ο υπουργός τόνισε πως αναμένονται περίοδοι με εξάρσεις της πανδημίας, αλλά επισήμανε πως δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν μέτρα περιορισμού, αλλά ισχυρές συστάσεις για αυτοπροστασία σε ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως ισχύει και τώρα.

Πλεύρης : Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν οδηγεί σε μέτρα

Η τωρινή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα ” μας κάνει αισιόδοξους ” είπε και ανέφερε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία κ.α και επανέλαβε τη σύσταση για άμεσο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και των ηλικιακών ομάδων άνω των 60 ετών.

Σε ότι έχει να κάνει με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, υπογράμμισε πως αυτά θα βρίσκονται στη χώρα εντός του 2022, μετά τις τελικές εγκρίσεις και θα εξεταστεί το κατά πόσο θα ανοίξει η συζήτηση για εμβολιασμό και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Σε ότι έχει να κάνει με τα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, εξετάζονται διάφορα σενάρια, όλα όμως θα κριθούν με το επίπεδο της πανδημίας τις ημέρες που θα ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος. «Είχαμε ένα πρωτόκολλο που λειτούργησε ιδανικά και νομίζω πως κάτι που μας δίδαξε η πανδημία είναι πως τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, καθώς όταν ήταν κλειστά σημειώθηκαν περισσότερα κρούσματα σε παιδιά».

Τέλος, ανέφερε ότι 2.300 δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων παραλήφθηκαν χθες από τη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στις 23 Αυγούστου για τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

Διαβάστε επίσης 

COVID-19: Τι μας περιμένει από το φθινόπωρο – Φόβοι για νέο κύμα

Έρευνα «καμπανάκι» για την κλιματική αλλαγή και τις μεταδοτικές ασθένειες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.