Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον προσωπικό γιατρό

Σε λειτουργία είναι η πλατφόρμα για την εγγραφή πολιτών στον προσωπικό γιατρό.
Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μέσα από το twitter «Από σήμερα, 1η Αυγούστου, η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό γιατρό είναι διαθέσιμη. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://ehealth.gov.gr/p-rv/p

Η πλατφόρμα για τον προσωπικό γιατρό

Ωστόσο, η πλατφόρμα είναι ανοικτή μόνο για τη μισή χώρα, αφού στις περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου δεν υπάρχει ακόμα ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικών γιατρών.

«Οι γιατροί για όλες τις περιφέρειες θα εγγράφονται μέχρι τις 5 Αυγούστου, ειδικά για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο θα εγγράφονται μέχρι 31 Αυγούστου και ο πληθυσμός θα ξεκινήσει να εγγράφεται από 1/9, γιατί υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, δεν υπάρχει πληθώρα γιατρών στο Νότιο Αιγαίο. Στην Αττική δεν έχουμε ακόμα τον αριθμό για να μπορέσουμε να καλύψουμε.

Γιατρούς αυτή τη στιγμή, δημοσίου και ιδιωτικού συστήματος, έχουμε γύρω στους 3 χιλιάδες. Υπολογίζουμε ότι για την πλήρη κάλυψη του πληθυσμού θα χρειαστούμε 1500 με 2000 ακόμα, οπότε θεωρούμε ότι θα υπάρξει και η προσέλευση», είπε το πρωί ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι:

Για τους γιατρούς τα εισοδήματα θα είναι από 60 έως 70.000 ευρώ ετησίως, το μάξιμουμ της απασχόλησης είναι 7 ώρες την ημέρα, σε όσους επιλέξουν να εγγράψουν 2 χιλιάδες ασθενείς, άρα υπάρχει η δυνατότητα να έχουν και ιδιωτικό έργο και με 7 ώρες να κερδίσουν πολύ σημαντικά ποσά.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και πακέτα κινήτρων τα οποία θα ανακοινωθούν από Σεπτέμβριο επιπλέον δωρεάν παροχών από τον ΕΟΠΥΥ για όσους εγγραφούν…

Πάντως, το μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δημήτρης Βαρνάβας κοινοποίησε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία “Στην Αττική έχουν εκδηλώσει διάθεση να ενταχθούν στο σύστημα 125 γιατροί, στη Θεσσαλονίκη 31, στην Πάτρα 3 και στο Λασίθι 1, ενώ κανένας δεν έχει δηλώσει στην Αργολίδα, στην Αρκαδία και στη Ζάκυνθο”.

Διαβάστε επίσης

Καλοκαιρινά προβλήματα σε αυτιά και μύτη – Χρήσιμες συμβουλές για να μην χαλάσουν οι διακοπές

Η οδυνηρή εμπειρία κολυμβητή με μωβ μέδουσα – Η σόδα δεν βοήθησε πολύ

5 εύκολοι τρόποι για να χάσετε 5 κιλά πριν από τον γάμο σας

Οδηγός για σωματική άσκηση μετά από χειρουργική επέμβαση – Τι δεν πρέπει να κάνετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.